Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Hangolo_a_MOM-ban

Hangoló a MOM-ban

A MOM Kulturális Központ ad otthont az idei, 21. Budavári Borfesztivál nyitó gálaestjének, a Hangoló címmel rendezendő folklór- és világzenei koncertnek. A rendezvényt a MOM a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft.-vel közösen szervezi. A program előkészületeiről és kínálatáról Zilai Zoltánnal, a fesztivál főszervezőjével beszélgettünk.

Sokan jól ismerjük a Budavári Borfesztivált, látogatóként. Most azonban a hegyvidékiek vendéglátóként is szerepet kapnak. Ez minek köszönhető?

– A gazdag kulturális programot minden évben színvonalas gálakoncert kísérte Budapest legszebb koncerttermeiben, az utóbbi öt évben a Művészetek Palotájában. A huszadik évfordulót követően úgy határoztunk, megújítjuk a borfesztivált. Épp a gálakoncerthez kapcsolódóan döntöttük el, hogy idén a folklór- és a világzene kerüljön előtérbe – mint ahogy ezt a tendenciát láthatjuk világszerte is, hiszen mindenütt reneszánszát éli a népzene. Ebben ráadásul, valamikori néptáncosként kijelenthetem, mi egyedülálló gazdagsággal rendelkezünk.

Miért épp a MOM-ra esett a választás?

– Nemcsak azért, mert jó partnerség alakult ki cégünk és a MOM között, de szakmai okok miatt is: a ház mérete ideális, a színpad adottságai lehetővé teszik a barátságosabb, kötetlenebb hangulat megteremtését. Az irodánk is a kerületben van, sőt, az önkormányzattal is jó a kapcsolatunk, így eleve adott volt, hogy ide hozzuk a rendezvényt, amelyen mások mellett fellép majd Balogh Kálmán, Lukács Miklós, Dés András, Dresch Mihály, a Tükrös zenekar, a Söndörgő és Szalóki Ági. A Hangoló címet pedig azért kapta a gálaest, mert ez a program lesz a 21. Budai Borfesztivál nyitó rendezvénye.

Hangoló – Hungarian HeartBeats: erről mit tudhatunk?

– A műsor ezzel a címmel már nagy sikert aratott a tavaly Koppenhágában megrendezett VOMEX Világzenei Kiállításon. Hégli Dusán rendező, Liber Endre szerkesztő és Lelkes András producer ismét mindent elkövet azért, hogy feledhetetlen előadást lássunk.

A.