Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Hegyvideki_pontszerzok_a_londoni_olimpian1

Hegyvidéki pontszerzők a londoni olimpián

A csalódást jelentő pekingi három aranyérem után, az előzetes várakozásokat messze túlszárnyalva, nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel Magyarország a rendkívül előkelő nyolcadik helyen végzett a londoni ötkarikás játékok összesített éremtáblázatán. Nem lehet panasz a hatékonyságra sem, hiszen ha a csapatlétszámhoz viszonyított eredményességet tekintjük, hazánk összesítésben a nyolcadik, míg az európai nemzetek között a negyedik lett.
A magyar küldöttség sikeréhez a hegyvidéki sportolók is hozzájárultak: a negyedik helyezett vízilabdacsapat tagja volt Keszthelyi Rita is, míg a kisöblű szabadpuska 3x40 lövéses összetett versenyében Sidi Péter végzett pontszerzőként, hatodik helyen. Bár az ünneplés a csapat valamennyi tagjának kijárt, a hegyvidéki olimpikonok kritikusan értékelték saját teljesítményüket.
Keszthelyi Rita lapunknak elmondta, vegyes érzésekkel tért haza Londonból. A négy közé jutással a világbajnokságon tavaly elért kilencedik hely után óriásit lépett előre a csapat, azonban titkon mindnyájan az éremszerzésben reménykedtek. Ám a sportoló szerint ami késik, nem múlik, négy év múlva, a riói olimpián a magyar női vízilabda-válogatott tagjai a legjobb korban lesznek ahhoz, hogy felálljanak a dobogó legfelső fokára.

Hegyvideki_pontszerzok_a_londoni_olimpian2
Keszthelyi Rita

A hatnapos versenyt tizennyolcadikként záró Detre Diána először nagyon elkeseredett a helyezése miatt, ma már azonban másként látja saját eredményét, ami az eddigi legjobb magyar szörfös helyezés az olimpiák történetében. Értékét növeli, hogy rendkívül szoros csatában született meg, egy olyan mezőnyben, amelyben szinte mindenki a rutinos „tengeri” nemzeteket képviselte. A magyar szörfös Rióban mindenképpen előrelépne, az viszont könnyen lehet, hogy kénytelen lesz sportágat váltani, a jelenlegi állás szerint ugyanis a következő olimpia műsorán már a kite szörf szerepel.

(sm.)