Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Korcsoportos_EB-re_keszul

Korcsoportos Eb-re készül

Fodor Kornél képviseli Magyarországot a prágai korcsoportos sakk Európa-bajnokságon. Az ELTE Gyakorló Általános Iskola és Középiskola második osztályos tanulója remek formában várja a megmérettetést, hiszen az utóbbi időben két országos bajnokságon is felállhatott a dobogóra.
A Barcza Gedeon SC versenyzője már óvodásként sakkozott, az első jelentősebb eredményét 2011-ben, hétévesen érte el, amikor ezüstérmet szerzett az óvodások országos bajnokságán. Még ugyanebben az évben az egy esztendővel idősebbek rapid versenyén szintén a második helyen végzett. Idén folytatódott a jó sorozata: a nyolc éven aluliak országos bajnokságán a harmadik, ugyanebben a korosztályban a rapid versenyen második lett, de ezeknél is nagyobb siker a tíz éven aluliak országos csapatbajnokságán megszerzett bronzérem.
Nem véletlen tehát, hogy Fodor Kornél felvételt nyert az ország kiemelkedő képességű gyereksakkozóinak magas szintű, intenzív képzését biztosító Maróczy Géza Központi Sakkiskola tíz éven aluliak csoportjába. A nagyobbak között pallérozódó hegyvidéki tehetség most minden eddiginél komolyabb kihívás előtt áll, hiszen a korcsoportos Eb-n a Hegyvidék mellett az egész országnak dicsőséget szerezhet. Bár újoncként szerepel, edzői szerint nincs mitől tartania, mert a tudása alapján a nemzetközi mezőnyben is képes lehet jó helyezés elérésére.

(sm.)