Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Matricával is elviszik a zöldhulladékot

Kifogyott az FKF Zrt. a „Kerti zöldhulladék” felirattal ellátott műanyag zsákokból, ezért a közszolgáltató úgy döntött, átmenetileg rendkívüli begyűjtési rendszert vezet be. Ennek lényege, hogy a megszokott árusítóhelyeken, a budapesti lakossági hulladékgyűjtő udvarokban és az FKF ügyfélszolgálati irodájában (IX., Ecseri út 8–12.) 160 forint/darab áron beszerezhető emblémás matricát kell ráragasztani egy legfeljebb százliteres műanyag zsákra, amelyet (a megszokott feltételek szerint, november végéig) a lakókörzetre érvényes zöldhulladék-gyűjtési napokon szállítanak el.
A zsákok kizárólag lombot, fa- és bokornyesedéket, nyírt füvet, kaszálékot és gyomot tartalmazhatnak. Nem kerülhetnek a zöldhulladék közé fenyőfélék és diófa levelei, gallyai és ágai, míg a vastagabb faágakat maximum egy méter hosszúságú darabokra vágva, kötegelve kell a zsákok mellé helyezni. A külön gyűjtött kerti zöldhulladékot a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban komposztálják, így kiváló talajjavító anyag készül belőle.
Az ígéretek szerint a jelenleg hiánycikknek számító gyűjtőzsákok szeptember második felétől ismét kaphatók lesznek. A matricás rendszert ennek ellenére december végéig fenntartják, így az átmeneti időszakban megvásárolt, de szeptemberben még fel nem használt matricák sem vesznek kárba.

(os)