Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Bezúzott kirakatok a Böszörményi úton

A karácsony előtti hetekben több üzletbe is betörtek a Böszörményi úton és környékén. Valamennyi eset az éjszakai, hajnali órákban történt, amikor már nem voltak járókelők az utcákon. A tettesek kővel vagy téglával beverték a kirakatok üvegét, aztán felmarkolták a kisebb értékeket, illetve kiürítették a kasszát, ha találtak benne némi váltópénzt.
– Hozzám egy hússzor negyven centis betontéglát dobtak be, azzal törték ki a bejárati ajtó dupla üvegét – panaszolta az egyik sértett, a Böszörményi úti videotéka üzemeltetője. Komócsin Katalin feltételezése szerint többen követhették el a betörést, ugyanis legalább két ember kellett ahhoz, hogy a súlyos betondarabot az üzlethelyiségbe hajítsák.
December első két hetében hasonló módszerrel törtek be a közeli háztartási boltba, a játékboltba, a papír-írószer üzletbe, valamint egy presszóba, de a videotékás elmondta, tudomása van arról is, hogy november végén a Királyhágó téri palacsintázót, a Kékgolyó utcai lámpaüzletet és más üzlethelyiségeket is „felkerestek” a tolvajok.
– A lopási károk értéke átlagosan tíz-harmincezer forint között mozog, túl sok értéket egyik helyen sem találtak az elkövetők – közölte érdeklődésünkre Csötönyi Ákos, a XII. kerületi rendőrkapitányság bűnüldözési alosztályvezetője. – A rongálási kár azonban sokkal nagyobb, egy-egy bezúzott kirakat helyreállítása, újraüvegezése ugyanis akár a kétszázezer forintot is elérheti.
A rendőr főhadnagy tájékoztatása szerint már meglehetősen sok információjuk van a lehetséges elkövetőkről, a nyomozás sikere érdekében azonban további részleteket nem árult el.

z.