Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Egészségesen a Hegyvidéken

A Hegyvidéki Egészségklub megszűnését követően új prevenciós programsorozatot indít az önkormányzat. Az Egészségesen a Hegyvidéken – Szabadegyetem keretében a Szent János Kórház szakorvosai tartanak előadásokat ingyenesen a MOM Kulturális Központban.

A tavaly decemberben megszűnt Hegyvidéki Egészségklub sikerét látva az önkormányzat vezetése úgy döntött, megújult formában és tartalommal folytatja a programsorozatot. „A klubot életre hívó dr. Szolnoki Lajos kiváló munkát végzett, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a kerületben valós igény mutatkozik a preventív jellegű egészségmegőrző ismeretterjesztő előadásokra – mondta el lapunknak Kovács Lajos alpolgármester. – Ennek szellemében szerveztük meg a Szent János Kórházzal közösen az Egészségesen a Hegyvidéken – Szabadegyetemet, amely közérthető formában mutatja be egy-egy betegségcsoport tüneteit, a gyógyítás, valamint a megelőzés lehetőségeit.”
Az új program szervesen kapcsolódik a Hegyvidéki Szűrőszombatok sorozathoz, hiszen az előadások mindig arról a betegségcsoportról szólnak, amelynek kivizsgálására két nappal később a János kórházban kerül sor. Minden hónap utolsó csütörtökén délután öt órától az előadásokat követően bioélelmiszer-kóstoló is várja az érdeklődőket a megújult MOM Kulturális Központban.
Január 26-án a bőr- és nemi betegségekkel, február 23-án a leggyakrabban előforduló nőgyógyászati problémákkal, március 22-én a neurológiai betegségekkel foglalkoznak, április 26-án a kardiológiai és érsebészeti elváltozásokról, május 31-én pedig a szájsebészeti panaszokról, valamint a kezelés és a megelőzés lehetőségeiről esik szó. A nyári szünetet követően szeptember 27-én az emlőszűrést és a csontritkulást, október 25-én az urológiai betegségeket, míg az év utolsó előadásán, november 22-én a szemészeti betegségeket mutatják be az előadók.

pá.