Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Ingyen_elviszik_a_fenyofakat

Ingyen elviszik a fenyőfákat

Budapest-szerte több mint 260 gyűjtőpontról, valamint a kukák mellől is elszállítja a kidobott fenyőfákat a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. A cég arra kéri a lakosságot, hogy az utcák tisztaságának megőrzése, illetve a balesetek megelőzése érdekében ne hagyják a fákat a járdán, a parkokban vagy az úttesten, hiszen a begyűjtés mindenki számára ingyenes.
Bár az ország számos nagyvárosában újrahasznosítják a szebb napokat látott fenyőket, Budapesten egyelőre nem ez a helyzet, a növényeket egyszerűen elégetik a rákospalotai hulladékhasznosítóban. Győrben már évek óta talajjavító komposztot készítenek a ledarált fákból, Pécsett részben hőenergia előállítására, részben a megrongált utcabútorok felújítására használják az ingyen faanyagot, míg Sopronban az apríték talajtakaróként szolgálja a parkok, zöldfelületek téli védelmét.

(m)

 

XII. kerületi gyűjtőhelyek. Győri út 5.-el szemben (a vasúti kerítés mellett); Avar utca–Csörsz utca sarka, Sashegyi út 9.-cel szemben; Margaréta utca 2.; Németvölgyi út 18.; Mártonhegyi út–Dobsina utca sarka; Szamos utca–Ignotus utca sarka; Határőr út 38.-cal szemben; Szarvas Gábor út–Gím utca sarka; Napos utca–Varázs utca sarka; Lejtő út–Korompai utca sarka; Eötvös út (Olimpia-parkoló); Óra út (parkoló); Ráth György utca–Csemegi utca sarka; Roskovics utca 8.-cal szemben; Kempelen Farkas utca–Deres út sarka; Mártonhegyi út 49. További információk: 80/204-386.