Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Jelmezes_opera_az_ujevi_hangversenyen

Jelmezes opera az újévi hangversenyen

Könnyed, szórakoztató dallamokkal köszöntötte az idei évet a Solti György Zeneiskola. A MOM Kulturális Központban rendezett hagyományos újévi hangversenyen elsőként a csellózenekar lépett fel Fábián Klára vezetésével, a növendékek az amerikai Leroy Anderson egyik vidám, a színpadi élményt hangszerpörgetéssel megspékelő darabját adták elő.
A Győri István vezette gitárzenekar magyar verbunkost pengetett, két táncművész, Ragoncza Anikó és Ragoncza Imre produkciójával színesítve, majd a gitártanárok mutatták be Fernando Sor 19. századi spanyol szerző Seguidillas című szenvedélyes muzsikáját a szolfézs- és zongoratanárokból alakult női kar közreműködésével. A fuvolazenekar, Szalóky Béláné vezényletével, Barnabás Zoltán által hangszerelt tüzes mexikói dallamokkal emelte még magasabb hőfokra a közönség hangulatát, majd jött a közkedvelt Carmen – Bizet operájából a Bolla Milán vezette vonószenekar játszott részleteket.
A koncert második felében ismét egy az andalúziai fővárosban játszódó opera került színre. A népszerű Rossini-mű, A sevillai borbély rövidített, jelmezes változatát a Hegyvidéki Solti György Zenekar mutatta be, karmesterként és rendezőként Bolyky Zoltán közreműködött. Almaviva grófot és szerelmét, Rosinát Honiger László és Hajdu Veronika alakította, a szigorú gyám, Bartolo doktor, valamint Basilio, a zenetanár karakterét Gradsach Zoltán, illetve Kelemen Dániel formázta meg, míg a fifikás Figaro szerepében Mikecz Kornél sziporkázott.

z.