Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Mosolyterapia_gyerekeknek

Mosolyterápia gyerekeknek

A Hegyvidék–YBL Waterpolo Club vízilabdacsapat játékosai karácsony előtt meglátogatták és ajándékokkal lepték meg a Szent János Kórházban gyógyuló gyerekeket. A legkisebbek labdát, kifestőket, társasjátékokat és LEGO-t, a nagyobbak sportfelszereléseket, köztük vízilabdasapkákat kaptak. Nem hiányozhatott az édesség sem, a saját készítésű bejgli nagy sikert aratott a kórtermekben fekvő kis betegek és rájuk vigyázó szüleik körében.
Az ajándékok nem csupán örömet szereznek, hanem a tapasztalatok szerint a gyógyuláshoz is hozzájárulnak. Mint Madarasi Anna főorvos elmondta, a betegségek legyőzésében a kiegyensúlyozott mentális állapotnak is komoly szerepe van. Ehhez járult hozzá a hegyvidéki vízilabdacsapat akciója, ami mosolyt csalt a gyerekek arcára. A nevetés pedig az egyik leghatékonyabb orvosság, különösen a kórházi kezelésben megfáradt apróságokkal képes valódi csodát tenni. Ezt bizonyítja a bohócdoktorok munkája is – tette hozzá a főorvos –, ők év közben és az ünnepek idején rendszeresen felkeresik a gyermekosztályt.
A János kórház gyerekeket fogadó két osztályán, a sebészeten és a belgyógyászaton összesen ötvenkilenc ágy áll rendelkezésre. Általában közel „telt házzal” működnek, karácsony előtt viszont csökken a létszám. Az üresedés azonban csak átmeneti, a szentestét követően rendszerint újra megtelnek a kórtermek.

k.