Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Unnepi_ajandekok_a_hegyvideki_gyerekeknek

Ünnepi ajándékok a hegyvidéki gyerekeknek

Izgatott gyerekek várták a MOM Kulturális Központban rendezett karácsonyi ünnepség kezdetét. Átvehették ugyanis azokat a játékokat és könyveket, amiket december elején a hegyvidékiek gyűjtöttek össze a nehéz helyzetben lévő családoknak. A csomagokba tartós élelmiszerek is kerültek, segítve a megélhetési gondokkal küzdők életét.
„Jó érzés tudni, hogy bízhatunk embertársaink segítőkészségében” – mondta Pokorni Zoltán az ünnepségen. A polgármester a kísérőműsor, a Jókai Mór iskola diákjai által előadott betlehemi történet kapcsán megjegyezte: az egyik fontos tanulság, hogy lássuk meg mindenkiben az értékeket, ismerjük fel a gyerekekben rejlő lehetőségeket. A karácsonyi adománygyűjtés, mint fogalmazott, arról szólt, hogy érezzük, együvé tartozunk, hiszen a „sorsunk kisebb-nagyobb különbségekkel hasonló a Földön”.
A Hegyvidéki Önkormányzat tavaly novemberben hirdetett „Az angyalok a földön járnak” elnevezéssel adománygyűjtő akciót a nehezebb körülmények között élő kerületi családok megsegítésére. A helyi óvodákba, iskolákba járó gyerekek és szüleik, a hegyvidéki adventi vásárt felkereső jótékonykodók, továbbá a polgármesteri hivatal és a Gazdasági Ellátó Szolgálat munkatársai több mint ötszáz ajándékcsomagot állítottak össze.
Tartós élelmiszereket nemcsak az intézményekben és az adventi vásáron, hanem a kerületi CBA-üzletekben is gyűjtöttek, nagyjából háromszázan összesen 100 ezer forint értékben vásároltak különféle hasznos termékeket. A boltok a vásárlások értékének 10%-ával egészítették ki az adományokat, míg az önkormányzat jóvoltából szaloncukor is került az élelmiszercsomagokba. Mivel nagyon sok felajánlás érkezett, a MOM Kulturális Központba meghívott kétszáz családon kívül a kerületi egyházközösségek rászoruló tagjainak, illetve a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonának is jutott az ajándékokból.

z.