Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Golyalabazas_es_kozos_tanc

Gólyalábazás és közös tánc

A gyerekek szüleikkel közösen játékos versenyeken mérték össze tudásukat a Zugligeti Általános Iskolában rendezett hagyományos tanévbúcsúztató családi sportnapon. A program zárásaként mindenki hivatalos volt az estébe nyúló kerti partira, amelyen a Zugligeti Daddy Shadows együttes szolgáltatta a talpalávalót.

Több mint száz diák és felnőtt vetette bele magát közösen a tanévzáró sportnap forgatagába a Zugligeti Általános Iskolában. Bár az idestova harmincéves múltra visszatekintő programon ezúttal sem osztottak díjakat, a résztvevők, gyerekek és szülők egyaránt, mindent elkövettek annak érdekében, hogy a legtöbb ponttal zárják a versenyt. Pontgyűjtésre pedig bőven akadt lehetőség – a kieséses rendszerben megrendezett játékos sorversenyen mindjárt hárommal gazdagodott a forduló legjobbja.
Míg a tornateremben a különböző akadályokat igyekezték leküzdeni a csapatok, a forgórendszeres lebonyolításnak köszönhetően az udvaron újabb kihívások várták a sportolókat. Az egyéni számok közül a fekvőtámasz, a felülés és az ugrókötelezés bizonyult a legfárasztóbbnak, a gólyalábazás – ez a lányoknak ment a legjobban – és a pályabiciklizés az egyensúlyérzéket tette próbára, míg pihenésképpen szellemi vetélkedő szerepelt a programban. Nem hiányozhattak a labdajátékok sem, a foci-, röplabda- és kosárlabdameccseken fiúk és lányok, gyerekek és felnőttek egyszerre voltak a pályán.
A rendezvény elérte a célját, hozzájárult ahhoz, hogy az egészséges életmód és a mozgás népszerűsítése mellett még inkább összekovácsolja a Zugligeti iskola amúgy is összetartó közösségét. Hogy ez mennyire így volt, arra a nap zárásaként megrendezett zenés mulatság a bizonyíték, amelyen a Zugligeti Daddy Shadows együttes kíséretével az iskola apraja-nagyja együtt táncolt.

os.