Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Iskolai_elo_csocso

Iskolai élő csocsó

Egész napos szórakoztató programon vettek részt a Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola tanulói a nyári szünet előtti utolsó tanítási héten. A szokásokhoz híven nem csupán az iskolában, hanem a szomszédos Városmajorban, valamint a Városmajori Gimnázium sportpályáin is különböző feladatok, vetélkedők tették próbára az alsósokat és a felsősöket.
A legnagyobb figyelem az iskolaudvaron zajló látványos élő csocsót kísérte. A játékosok a jól ismert asztali változathoz hasonlóan igyekeztek együtt mozogni, méghozzá igencsak ügyesen – az összehangolt „munka” eredményeképpen több szép támadást és gólt láthattak a lelkesen szurkoló nézők. Sokan buzdították a részt vevő csapatokat a röplabda-, méta-, pingpong- és labdarúgómeccseken is. Szintén szükség volt a csocsón megcsodált együttműködésre a kisebbeknek megrendezett bombázóban, a nagy kedvenc partizánlabda-viadalon és a mindig jó hangulatú zsinórlabdában, míg az "1 perc és nyersz!" vetélkedőn egyéni képességeiket és tudásukat villanthatták meg a gyerekek.
Az alsósokat a könyvtárban mesekuckó, a Beethoven-szobor körül babarét, az udvaron pedig horgászverseny várta, míg az aszfaltrajzversenyen a művészvénájú fiatalok mutatták be tudásukat. A nap végén érkezett el az igazán bátrak ideje: a zárásként rendezett karaokepartin a vállalkozó szellemű dalnokok jól ismert slágereket énekeltek az iskolatársakból álló, kritikus, ám jó szándékú közönség előtt.

m.