Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Jovore_osszejohet_az_elsoosztaly

Jövőre összejöhet az első osztály

Nagy reményekkel vágott neki a nemrégiben befejeződött bajnokságnak a Hegyvidék–YBL WPC: a XII. kerületi vízilabdacsapat a tavalyi harmadik hely után mindenképpen szeretett volna feljutni a legjobbak közé. Végül nem sikerült a bravúr, mégsem szomorkodnak a pólósok, ahogyan Köllő Attila vezetőedző fogalmazott, az ellenfelek lehetőségeit figyelembe véve a negyedik hely elérésével erőn felül teljesített a csapat.

Hogyan értékeli az elmúlt bajnokságot?

– Egyfelől csalódott vagyok az eredmény miatt, hiszen úgy vágtunk neki a szezonnak, hogy ezúttal sikerül a feljutás, ugyanakkor az erőviszonyokat látva mégsem lehet okunk a panaszra. Az alapszakaszban kifejezetten jól ment a játék, toronymagasan megnyertük a csoportot, a rájátszásban azonban semmi nem jött össze, a döntő meccseken apróságokon csúsztunk el. Arra azért büszke vagyok, hogy legalább négy olyan csapatot megelőztünk, amelyik lényegesen jobb körülmények között készülhetett, ráadásul ki tudta használni az új szabályokat.

Mire gondol?

– Az idei bajnokságban ob I-es egyesülethez tartozó huszonhárom év alatti játékosok is szerepelhettek a csapatokban, amit mi nem tudtunk kihasználni. Ennél is nagyobb hátrány, hogy csak heti három vizes edzést tarthatunk, az első nyolc helyezett pedig ennek legalább a dupláját. Az összes játékosunk munka mellett jár le az edzésekre, fizetést sem kapnak, nem úgy, mint az ellenfeleinknél játszó pólósok. Nem kell tehát szégyenkeznünk a negyedik hely miatt.

Mindezek után ismét a bajnoki cím reményében vágnak neki a következő pontvadászatnak?

– A dobogón akarunk végezni, annak is a legtetején, másképp nem is szabad nekiindulni a bajnokságnak. Növeli esélyeinket, hogy a csapat kilencven százalékát sikerült megtartani, így végre nem lehet gond az összeszokottsággal. Lesznek azért érkezők is, olyan rutinos játékosokat keresünk, akik a kritikus pillanatokban képesek átsegíteni a nehéz helyzeteken a fiatalabbakat. Jó hír, hogy az önkormányzat kitart mellettünk, amit ezúton is szeretnék megköszönni.

Tavaly a Hegyvidék–YBL a Sportmaxszal közösen elindította a kerületi utánpótlásképzést. Mikor lehet ennek eredménye a nagycsapat szempontjából?

– Komoly utánpótlásbázist próbálunk kialakítani a Hegyvidéken, a cél az, hogy idővel a saját tehetségeink játsszanak a nagycsapatban. Ennek érdekében beadtuk a TAO-pályázatunkat a vízilabda-szövetséghez, ha kedvező fogadtatásra talál, három-négy csapatot már a következő idényben el tudunk indítani a korosztályos bajnokságokban. Ez nagyon fontos, hiszen rendszeres versenyeztetés nélkül nem lehet előrelépni. Megmaradnak ugyanakkor a hobbi jellegű foglalkozások, amelyekre azokat a gyerekeket várjuk, akik szeretnének vízilabdázni, de nem vágynak sportolói karrierre.

MM