Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tamasi-est_a_szabadban2

Tamási-est a szabadban

Tavaly fordult elő első alkalommal, hogy nem egy színházterem, hanem az iskola sportudvara adott otthont a tanévzáró Tamási-estnek. Mivel a helyszínválasztás elnyerte a gyerekek és a szülők tetszését, így az iskola legnagyobb szabású kulturális seregszemléjét az idén is a szabad ég alatt tartották meg.
Ennek az egyébként rendhagyó megoldásnak – mint ezúttal is bebizonyosodott – számos előnye van, hiszen a nézők közelsége, a friss levegő és a természetes fények jó hatással vannak a fellépő gyerekekre, akik láthatóan igencsak élvezték a különleges körülményeket. Talán nem véletlen, hogy még a legnehezebb, legnagyobb koncentrációt igénylő előadásokat is hiba nélkül mutatták be a szereplők.
Fellépőből pedig nem volt hiány, Varga Zsolt, az iskola szabadidő-szervezőjének irányításával egymást követték a jobbnál jobb műsorszámok: bevezetésképpen néptánc, népdal és kórusművek szórakoztatták a közönséget, majd az elsősök vidám körjátékai és nyárköszöntő táncai követeztek. Nagy tetszést aratott a másodikosok Lúdas Matyi-adaptációja, az ötletes jelmezekbe öltözött gyerekek László Tibor átiratát adták elő.
A zeneiskolai blokkban énekes és hangszeres produkciók hangzottak el, míg a harmadikosok Lázár Ervin Bikfi-bukfenc-bukferenc című mesejátékát varázsolták az iskola udvarára. A Lipstick és a Speedy Girls, valamint az Amazon Girls formációk vérpezsdítő modern táncokból adtak ízelítőt, majd az estet trombitakoncert, a Jubileumi Öregdiák Kórus és az iskola gyermekkórusának fellépése zárta.
Az iskolával kapcsolatos hír, hogy a tavaly decemberben megtartott Luca-napi vásár bevételét a hagyományoknak megfelelően ismét jótékony célra fordították. Az összegyűjtött 450 000 forintot ezúttal a Rege úti Csecsemőotthon és Fogyatékosokat Ellátó Gyermekotthon kapta meg. A pénzből játszószőnyegeket, bébimatracokat, mágnestáblát, játéktároló dobozokat és öltözőszekrényeket vásároltak a gyerekeknek.Tamasi-est_a_szabadban1

(m.)