Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Uszodai_fejlesztesek

Uszodai fejlesztések

Ezúttal is a szokásos, augusztus 6-tól 19-ig tartó nyári üzemszünetre időzítette a Városmajor utcai uszodában tervezett karbantartási munkák elvégzését az önkormányzat. Az elsősorban a vendégek kényelmét, valamint az energiafelhasználás csökkentését szolgáló fejlesztések közül a legnagyobb változást a fogadótér felújítása jelenti.
Nem csupán a közel száz négyzetméternyi, elöregedett padlóburkolatot cserélik egységes, csúszásmentes járólapokra, hanem a jobb használhatóság és a rendelkezésre álló, jelenleg meglehetősen szűkös szabad terület növelése érdekében a pénztárpultot, illetve a beléptető kapukat is áthelyezik. A módosításoknak köszönhetően az aula a jövőben valódi közösségi térként, találkozópontként funkcionálhat.
Ezt az elképzelést erősíti a szülői lelátó komfortosítása is. A kényelmes ülőlapoknak és a modern világításnak köszönhetően a remények szerint még többen látogatnak majd ki az óvodások és iskolások uszodai versenyeire. Új padsorokat helyeznek ki a medencetérben kialakított lelátóra, valamint befejeződik az uszodai és a tornatermi női öltözők átépítése, aminek részeként a vizesblokkokba ízléses burkolatokat és szekrényeket, illetve víztakarékos szanitereket építenek be.
Nem zavarja az uszoda működését az udvaron kialakított strandröplabdapálya felújítása. A szezon előtti homokcsere és a környező fák gallyazása már megtörtént, a labdafogó háló szerkezetének megerősítésével pedig július közepéig végeznek. Ezt követően ismét megnyitják a szabadtéri pályát a nagyközönség előtt. Szintén az uszoda kertjét érinti a homlokzat faelemeinek kiváltása, ami várhatóan augusztusban zajlik majd.

-ály-