Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Zöldövezet pályázat

Ismét meghirdette a MOL és az Ökotárs Alapítvány a közösségi funkciójú zöldterületek fejlesztését, valamint a társasházak belső udvarainak zöldítését segítő Zöldövezet pályázatot. Közpark, kert és iskolapark létesítésére vagy rehabilitációjára, valamint a zöldfelületeket összekötő útvonalak mentén fasorok, pihenőhelyek, kilátópontok létrehozására, illetve vonzerejük növelésére civilszervezetek – akár iskolákkal együttműködve – jelentkezhetnek, míg a társasházi belső udvarok megszépítésére a lakóközösségek pályázatát is elfogadják.
Mindkét kategóriában feltétel, hogy a pályázók aktívan bevonják a munka folyamatába és az utógondozásba a helyi közösségeket, a szomszédokat, más civilszervezeteket és csoportokat vagy intézményeket. A felhívás olyan közterek kialakításához, funkcióváltásához járul hozzá, amelyek az ott élők, az adott területet használó emberek szükségleteinek kielégítését szolgálják, ezért fontos, hogy a tervezésben az érintettek minél szélesebb köre vegyen részt.
A vissza nem térítendő támogatást egyebek között fák, cserjék, fűszernövények, futónövények, fűmag, virágládák, csobogók és ivókutak, valamint utcabútorok, padok, asztalok, madárodúk, festékek, kerékpártárolók, hulladékgyűjtő edények vagy tisztítóeszközök vásárlására lehet kérni. Belső udvarok esetében további kikötés a zöldfelület növelése és a környezetbarát termékek felhasználása. Az önrész húsz százalék, ezt azonban ki lehet váltani szolgáltatással, vagy eszközök biztosításával.

A pályázat első fordulóját július 9-én zárják le. A programról további információk a www.zoldovezet.okotars.hu internetes oldalon olvashatók.

SM