Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Babeli_zurzavar_a_Arany_Janos_iskolaban

Bábeli zűrzavar az Arany János iskolában

A szokásosnál is színesebbre és érdekesebbre sikeredett az Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban idén harmadszor megtartott Bábel-nap. A világ nyelvi és kulturális sokszínűségét bemutató programon a felsős diákok vettek részt. Ezúttal a rendezvény az iskolában tanított angol, francia, német és spanyol mellett további nyelvekre is koncentrált, így az arabra, a görögre vagy a kínaira, ami alaposan megdolgoztatta a gyerekek fantáziáját.
Valamennyi részt vevő osztály egy kisorsolt ország kultúráját és gasztronómiai különlegességeit jelenítette meg, és a szintén véletlenszerűen megkapott mesét is az adott nemzet stílusában kellett előadni. Átalakultak az osztálytermek, a diákok néhány ötletesen elhelyezett, jellegzetes tárgy segítségével az Eiffel-tornyot, vagy éppen a görög tengerpartot „hozták el” az iskolai falai közé.
A bemutatók mellett különböző vetélkedők szerepeltek a programban, amelyről minden osztály egy ötperces versenyfilmet készített. Természetesen a Bábel-napi „mozik” is beleszámítottak a pontversenybe – a győztesek jutalma most is egy közösen eltölthető szabadnap volt.

(m.)