Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Hegyvideki_Napok_piknikhangulat_a_Gesztenyeskertben10

Élő csocsó, tréfás kötélhúzás

A XII. kerületi Szabadidősport Központnak köszönhetően az idén sem hiányoztak a sportprogramok, a hagyományos diákolimpiai versenyszámok mellett meglepetések is várták a résztvevőket a Hegyvidéki Napokon. A pénteki nap rögtön két újdonsággal szolgált, hiszen az első Budai Hopp-Parádé előtt az iskolák közötti atlétika-pályabajnokság negyedik korcsoportos távolugrói „melegítették be” a Sirály sétányon felépített rekortánt és a versenyszabványoknak megfelelően kialakított, speciális távolugrógödröt.
Másnap a már megszokott úszóversenyekkel folytatódtak a diákolimpia küzdelmei, a Sportmax belső medencéjében a legkisebbek három úszásnemben, valamint váltóban mérték össze tudásukat. A legnépszerűbb sportág sem maradhatott ki a kínálatból, ezúttal a második korcsoportosok focibajnokságának négyes döntőjét időzítették a Hegyvidéki Napokra. A végső győztes Jókai iskola a fináléban a Tamásit verte meg, a harmadik a Pannonia Sacra, a negyedik a Virányos iskola csapata lett.
A szervezők a szurkolókra is gondoltak. A gyerekek és szüleik a versenyzőkkel kiegészülve vidám élőcsocsó-meccseken és bohócokkal „megbolondított” kötélhúzó-viadalokon vehettek részt.

(em.)