Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Feketes_sportsikerek

Feketés sportsikerek

Ugyanazon a napon két sportversenyen, a pestszentlőrinci Grassalkovich Sportkastélyban megrendezett, Kapkodd a lábad! elnevezésű akadályversenyen, valamint a tanulásban akadályozottak asztalitenisz-bajnokságának budapesti fordulójában is szép eredményeket értek el a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola növendékei. Sikereik értékét növeli, hogy az előjelek egyáltalán nem voltak kedvezők, ugyanis a gyerekeknek és az edzéseket vezető tanároknak számos nehézséggel kellett szembenézniük a formába hozás időszakában.
Jámbor Beatrix, az iskola gyógypedagógusa elmondta, hogy a kifejezetten a szakiskolák számára kiírt versenyeken is csak kellő felkészülést követően lehet jól szerepelni, ezen a téren azonban nincsen könnyű helyzetben az iskola. „A tornaszobánk túl kicsi, ezért kénytelenek voltunk az udvarra költözni, ami komoly szervezést igényelt. Ennél is több fejtörést okozott a rendelkezésre álló idő rövidsége, illetve az, hogy a kiírásban meghatározott nyolc plusz két fős csapat helyett – létszámhiány miatt – mindössze hét diákkal neveztünk. Szerencsére valamennyi csapattag alaposan kitett magáért, így végül erőn felül teljesítve az előkelő hatodik helyen zártuk az akadályversenyt” – mesélte a gyerekek felkészítője.
Még jobban szerepelt a két-két lánnyal, illetve fiúval felálló pingpongcsapat. A fiatalok szabadidejüket feláldozva, Majláth György nevelő irányításával hónapokon át különedzéseken vettek részt, minden bizonnyal ennek köszönhető, hogy Horváth Éva a harmadik, Szórád Nikolett pedig a második helyen végzett a budapesti asztalitenisz-bajnokságon.
Mint Jámbor Beatrix kiemelte, ezek a kiváló eredmények hozzájárulnak ahhoz, hogy még több feketés diák próbálja ki magát valamilyen sportágban. Ez rendkívül fontos, hiszen az iskolába járó gyerekek számára különös jelentőséggel bír a rendszeres mozgás: javítja a fizikai teljesítőképességet, fejleszti az összpontosítást, a közös tevékenység pedig hozzájárul a társas kapcsolatok erősítéséhez.

-mi-