Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Nyari_utkarbantartasi_program

Nyári útkarbantartási program

Több régóta esedékes közterületi fejlesztés kezdődik el júniusban a kerületben. Az önkormányzat beruházásában megindul a Városmajori utca járdájának rekonstrukciója a Kék golyó utca felőli szakaszon. Elsőként a menetirány szerinti jobb oldalon mintegy kétszáz méteren térkőre cserélik az elöregedett aszfaltburkolatot.
Megoldódik a korábban rengeteg bosszúságot okozó csapadékvíz elvezetése is, az új szegélyek beépítésének köszönhetően az eső és a hólé akadálytalanul eljuthat a víznyelőkbe. A távlati tervek között szerepel, hogy a gyalogosok érdekében a kanyarban kiszélesítik a szükségesnél lényegesen nagyobb mértékben elvékonyodó járdát.
Szintén június elején kezdődik az Acsády lépcső átfogó felújítása, ami magában foglalja a szerkezet teljes visszabontását és megerősített újraépítését. Folytatódnak a tavasszal megkezdett kátyúzások, a következő hetekben mások mellett a Moha és a Sárospatak utcában, a Rácz Aladár úton, a Bükkös úton és a Városkúti közben kell számítani útjavításokra.
Jó hír a Kútvölgyi, illetve a Szent János Kórházba járóknak, hogy a Kútvölgyi lejtő bal oldalán, az Alsó Svábhegyi úthoz közelebb eső, jelenleg kihasználatlan területen a fák megtartásával halszálkás parkolókat alakítanak ki. A munkálatokkal párhuzamosan az útkereszteződésben található szelektív hulladékgyűjtőket egy külön erre a célra kialakított betonozott felületre helyezik, így a jövőben nem zavarják a csomópont beláthatóságát.
A tárolók helyén tovább épül a gyalogjáró, míg a szemközti oldalon a járda viacolor burkolatát egészen a szegélyig kiépítik. Távlati terv, hogy elkészül egy új sebességcsillapító küszöb, ami egyúttal gyalogátkelőként is szolgál az új parkolóhelyek és a János kórház felőli járda között.
Az autósok kényelmét szolgálja a jelenleg már zajló építkezés a Csörsz utcában, ahol a meglévő, földdel borított parkolóhelyek gyephézagos burkolatot kapnak. Júniusban 20-25 parkolóhely épülhet át, a munkák idejére az érintett részeket lezárják.
A közterületi utastájékoztató rendszer fejlesztése keretében elektronikus táblákat helyez ki a BKV. Az 59-es villamos vonalán az Apor Vilmos téren, a Királyhágó téren, a Városmajor utcában a fogaskerekűnél és a János kórház előtti fordulóban találkozhatnak először az utasok az "okos" berendezésekkel.

MM.