Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Svabhegyi_punkosd1

Svábhegyi pünkösd

Színes kirakodóvásárral, sörsátorral és változatos programokkal várta az érdeklődőket a hagyományos Svábhegyi Pünkösdi Búcsú május utolsó hétvégéjén. A kerületi német kisebbségi önkormányzat által a Diana parkban rendezett háromnapos családi programot szentmise és a Hősök Emlékművének megkoszorúzása tette teljessé.
A szokásoknak megfelelően kizárólag ellenőrzött, elsősorban népi iparművészeti termékeket kínáló árusok portékái várták a látogatókat, akik, ha kedvük tartotta, a bajor sörsátor igazi német különlegességeit, ropogós kolbászokat, házi csülköt kóstolhattak, és persze ízletes söröket kortyolgathattak hozzá. Nem hiányozhatott a sváb muzsika sem, a zenéről és a jó hangulatról ezúttal is sramlizenekar gondoskodott. A Jókai iskola udvarán felállított ugrálóvár és trambulin a gyerekek szórakozását biztosította.
Míg az első két nap a vidámságról szólt, a búcsú zárása az emlékezést szolgálta. A Szent László-templomban celebrált szentmisét követően Kocsis István atya megáldotta a tiszteletadás virágaival feldíszített Hősök Emlékművét, amely méltóképpen őrzi a világháborúkban elesett katonák és polgári áldozatok nevét.Svabhegyi_punkosd2

(SM)