Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Repulo_gruzok_a_MOM-ban

Repülő grúzok a MOM-ban

Ismét hazánkban vendégszerepel a világhírű Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncszínház. A Grúz vihar című műsorban harminc csodálatos népviseletbe öltözött fiatal táncost, fergeteges produkciót láthatnak azok a szerencsések, akiknek sikerül jegyet vásárolniuk az áprilisi előadásokra. Aki szereti az igényes show-műsorokat, mielőbb gondoskodjon belépőről! – kaptuk a jó tanácsot a szervezőktől.
A produkciót nem véletlenül hívták meg a világ legnagyobb színpadaira. A hagyományos koreográfiák bemutatása közben a fiatal művészek a tánc eszközeivel idézik fel a grúz történelmet. A mágikus előadásmód, a pompás díszletek, az autentikus jelmezek, a szemet gyönyörködtető látvány tökéletes képet adnak a Kaukázus és Grúzia ősi kultúrájáról. A műsorban a szilaj harci és a lírai koreográfiák keverednek, szóló férfi és női, illetve páros táncok is szerepelnek benne. Lebilincselőek az impozáns tömegjelenetek, amelyeket hatalmas, bravúros ugrások és virtuóz kardpárbajok színesítenek.
Az előadás a jó és a gonosz harcáról, a háborúkról, a győzelmekről, az életről és a halálról szól, kiemelve a grúz nép bátorságát. A szemkápráztató forgatag alaposan átértelmezi a sokak szemében idejétmúltnak tűnő néptánc fogalmát.
Tavaly már végigsöpört Magyarország nagyvárosain a „Grúz vihar”. A táncosok huszonkét alkalommal léptek színpadra; mindenhol telt ház fogadta és óriási siker kísérte a világhírű együttest, amely csaknem kétmillió nézőt varázsolt el sziporkázó előadásával. Idén tavasszal – európai körútja részeként – újra eljut hazánkba is a grúz csoda, így a kétszer negyvenöt percből álló produkciót a MOM közönsége is láthatja majd. A kultúra és a gasztronómia finom találkozásáról pedig a Larus Rendezvényközpont gondoskodik, amely alkalmi grúz vacsorával várja majd a vendégeket (további információk: 799-2480).

AI

Az előadások időpontjai: április 20. 19.00, április 22. 15.00 és 19.00 óra, helyszíne a MOM Kulturális Központ színházterme. Ízelítő az előadásból: www.livepoint.hu/georgianstorm