Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Hasznos_ismeretek_sportjatekosoknak

Hasznos ismeretek sportjátékosoknak

Mekkora egy szabványos teremfocipálya? Milyen színei vannak az íjászok céltáblájának? Ezekre és sok hasonló kérdésre ad választ Szántha István és Zengő Péter hiánypótló kiadványa, amely harmincnyolc sportág valamennyi sportpályájának legfontosabb adatait tartalmazza.
A Sportpályák könyvének kiadását a Sportlétesítmények Magyarországi Szövetsége és a XII. kerületi Szabadidősport Központ támogatta. Valójában egy olyan szabály- és szabványgyűjteményről van szó, ami a sport alapvető infrastrukturális feltételeiről nyújt áttekintést.
Az önkormányzatok, intézményfejlesztők és testnevelő tanárok, de akár baráti társaságok számára is hasznosan forgatható kézikönyv a technikai részletekre fókuszál, a számszerű információkat a sportágak szabályaival, valamint számos színes rajzzal és fényképpel egészíti ki. Fontos újítás, hogy az átlagember számára nehezebben hozzáférhető műszaki tudnivalók mellett, egyedülálló módon, sportáganként az olimpiai, paralimpiai és diákolimpiai versenyszabályok is helyet kaptak a több mint 200 oldalon.
Mindezt a sportági szakszövetségek címlistája, illetve az országos sportlétesítmény-fejlesztési program képes bemutatása teszi teljessé. A kötethez tartozó CD-melléklet a törvényi és szabályváltozásoknak megfelelően évente frissül.

em.