Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kitunteteseket_adtak_at

Kitüntetéseket adtak át a nemzeti ünnepen

A hagyományokhoz híven kitüntetéseket adtak át az 1956-os forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelgő október 23-i ünnepségen. Pokorni Zoltán polgármestertől, Fonti Krisztina és Váczi János alpolgármesterektől, valamint Sikota Krisztinától, az önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának elnökétől a Hegyvidéki Önkormányzat fenntartásában működő óvodákban, általános iskolákban, gimnáziumokban, zeneiskolában, sport- és közművelődési intézményekben dolgozó közalkalmazottak kaptak elismerést hosszú időn át folytatott kiemelkedő munkájukért.
Életmű Díjat az idén hárman vehettek át: Mihók Jánosné, a Nevelési Tanácsadó munkatársa, Bordán Dezsőné, a Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola igazgatóhelyettese, valamint Závodszkyné Garami Mária, az Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanára.
Eötvös József-gyűrűt kapott Kluber Hedvig, a Táltos Óvoda pedagógusa, Somogyiné Laczkó Mariann, a Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola tanára, továbbá Rihayné Ágoston Anikó, a Solti György Zenei Alapfokú Művészetoktatási Intézmény zongoratanára.
A Hegyvidék Ifjúságáért Díjban részesült Karacs Zsuzsanna, a Tamási Áron Általános és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium igazgatóhelyettese, Kovácsné Csomor Rita, a Németvölgyi Általános Iskola tanára, Greminger Katalin, a Normafa Óvoda pedagógusa és Tellér Adél, a KIMBI Óvoda pedagógusa.
A Hegyvidék Gyermekeiért Díjat ketten vehették át: Tasnádi Györgyné, a Süni Óvodák óvodatitkára, valamint Bácsi Istvánné, a Városmajori Gimnázium gondnoka.
A Hegyvidék Ifjú Pedagógusa cím büszke tulajdonosa ettől az évtől Darócziné Muszbek Zsuzsanna virányosi tanító és Kas Géza, a Városmajori Gimnázium tanára.
A Hegyvidéki Önkormányzat 2008 óta minden évben Segítő Kéz Díjat adományoz a közösségért végzett kiemelkedő szolgálat elismeréseként. Ezt az idén Pakányi Pálné, a Fülemile úti napközis tábor vezetője, valamint Kárpáti István és Kárpáti Istvánné, a szántódi tábor gondnokai kapták.
A díjak átadása után díszdiplomájukat vehették át azok a pedagógusok, akik hosszú, fáradságos munkával, közmegbecsülésre méltó módon teljesítették hivatásukat. Arany oklevelet kapott 50 éve megszerzett diplomája után: dr. Solti Mihályné óvónő, Vágó Endre tanító, Molnár Károlyné tanítónő, Homola Csabáné tanítőnő és Hrivnyák Ilona tanítónő. Gyémánt oklevelet kapott 60 éve megszerzett diplomája után: Molnár Gézáné tanítónő és Szilágyi Józsefné tanítónő. Vas oklevelet kapott a 65 éve átvett diplomája után: Bándi Imréné tanítónő, Halász Ferencné tanítónő, dr. Szilvásy Györgyné óvónő és Erdős Franciska tanítónő. Rubin oklevelet kapott Pálfy Gaál Emilné tanítónő a 70 éve megszerzett diplomája és kimagasló pedagógusi pályafutása elismeréseként.

(li)