Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Kozmuepitesek_kozutfejlesztesek

Közműépítések, útszűkületek

Az őszi időszakban sem pihennek a közművállalatok, októberben négy helyszínen zajlanak burkolatbontással járó munkálatok. Bár a fejlesztések többnyire nem zavarják a közlekedést, egyes helyeken forgalomkorlátozásra kell számítani.
A Németvölgyi út felső szakaszán, a páratlan oldalon gázvezetékcsere miatt lezárták a Bürök utca és a Hegyalja út közötti forgalmi sávot. A munkavégzés alatt a gyalogosátkelő jelzőlámpáját kikapcsolták, a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa irányítja. Az érintett szakaszon előfordulhatnak torlódások, ezért az arra közlekedőknek érdemes megnövekedett menetidővel számolniuk. A járdán a gyalogos közlekedés, valamint az ingatlanokra történő bejutás biztosított, a munka befejezésének várható ideje október 30.
Előreláthatóan november közepéig tart a Hegyalja úti járda alatt vezetett elektromos kábel rekonstrukciója az Avar utcától az Alkotás utcáig tartó szakaszon. Mindez nem jár forgalomkorlátozással, a gyalogos és autós közlekedés zavartalanságát ugyanis biztosítja a kivitelező.
Szintén a járdában futó elektromos vezetéket újítják fel a Jagelló út 10–12. és Hegyalja út 41–45. között. A munka nem gátolja a gyalogos közlekedést, azonban a Fürj utca átvágása miatt a Fürj utca Hegyalja úti torkolatában félpályás útlezárás nehezíti a közúti forgalmat. A munkálatokkal az előzetes ígéretek szerint október közepéig végeznek.
Kisebb torlódás elképzelhető a Kék Golyó utca 3–7. előtti útszakaszon, ahol az Országos Onkológiai Intézet előtti részen üzemzavar-elhárítás zajlik. A gyalogosok a Kék Golyó utca páros oldalát használhatják, a nagyméretű munkagödörnek köszönhetően az útpálya jelentősen leszűkül.

(m.)