Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Talald_fel_magad1

Találd fel magad!

A Budai Rajziskola tíznapos Kreatív Nyári Akadémiát (tehetséggondozó műhelyt) szervezett a vizuális művészetek iránt érdeklődő középiskolás fiatalok számára, a Nemzeti Tehetség Program pályázati támogatásával. A tanulók a különféle rajzi, festészeti, tervezési és digitális ábrázolási módokban tehették próbára képességeiket. A programban nyolc környékbeli középiskola (köztük a Városmajori Gimnázium és a Tamási Áron gimnázium) huszonnégy diákja vett részt. A nyerteseket iskoláik ajánlása és egy saját alkotás alapján választották ki.
A két csoport műhelymunkáit a közreműködő művésztanárok – Appelshoffer Péter, Breznay András, Fábián Noémi, Füzes Gergely, Hegyi Béla, Kelemen Marcel, Kemény Péter, Rofusz Ferenc – először a rajziskolában, a program zárónapján mutatták be az érdeklődőknek. A kiemelkedően jó anyagból nemrég a Jókai Klubban nyílt tárlat. A Budai Rajziskola idén ünnepli fennállása huszadik évfordulóját, ez alkalomból húsz kiállítást terveznek, ez volt az első.
A megnyitón Andrási Artúr, a rajziskola egyik diákja szájharmonikán játszott a gyülekező vendégeknek, majd Lázár Zsuzsa igazgató köszöntötte a közönséget. Mint kiemelte, a program fő célja az volt, hogy az újszerű feladatokon keresztül a fiatalok találkozhassanak az alkotás folyamatában és a kreatív tevékenységben rejlő izgalmas lehetőségekkel. A sokféle témából csak néhány példa: önarcképek felhasználásával montázsokat készítettek, állati karaktereket rajzoltak, amelyekből animációt, vagy számítógépes program segítségével bélyeget terveztek. A projekt leírása belekerül egy tanároknak készülő módszertani kiadványba is.
A Városmajori Gimnázium négy résztvevője közül ketten, Szigetvári Zsófia és Varga Luca lapunknak elmondták, hogy a feladatok hallatán először megijedtek, de később egyre nagyobb önbizalommal és elánnal vettek részt a munkában. Bár nem művészpályára készülnek, mégis igen hasznosnak tartják az elvégzett munkát, mert kreatív energiákat szabadított fel bennük.Talald_fel_magad2

Kérész Gyula

A kiállítás október 29-ig látogatható. Cím: Jókai Klub, XII., Hollós út 5.