Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Nyari_Csiko-fejlesztesek

Nyári Csikó-fejlesztések

Az üzemeltetési költségek lefaragását célzó, valamint biztonságtechnikai fejlesztéseket hajtott végre a Táltos Óvoda Csikó tagóvodájában az önkormányzat. A négy foglalkoztató és a tornaterem új homlokzati nyílászárókat kapott, valamint növelték a tetőszigetelés vastagságát, mert a padlás nélküli, aulaszerű kialakítás miatt az emeleti helyiségek mennyezete közvetlenül a héjazat alatt található.
A hő- és hangszigetelő műanyag ablakok, valamint a hőszigetelés a várakozások szerint mintegy tíz százalékkal csökkentik az épület energiafelhasználását. A belső teret érintő változás, hogy a tetősíkot belülről borító, több száz négyzetméteres lambériát a tűznek jobban ellenálló gipszkartonra cserélték, ahogyan a látható faelemeket, a gerendákat és az összekötő idomokat is ezzel az anyaggal borították be.
A tűzoltóság javaslatára elkészült az éjjel-nappal működő tűzjelző rendszer, ami baj esetén a kerületi polgármesteri hivatal ügyeletesét értesíti. A gyerekek biztonsága érdekében az egyik emeleti foglalkoztatót egy kétszárnyú, extrém hőnek is ellenálló ajtóval látták el, így az óvodásoknak és a rájuk vigyázó pedagógusoknak van hová menekülniük egy esetleges földszinti tűz elől.

(m.)