Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ajandek_inkubator_a_Janos_korhaznak

Ajándék inkubátor a János kórháznak

Egy idős hölgy nagylelkű támogatásával a Katolikus Karitász inkubátort adományozott a Szent János Kórház gyermekosztályának. Nagy segítség ez a részleg számára, ahol évente 250-300 koraszülöttet gondoznak.

„A jótettek további jótetteket szülnek” – jelentette ki Écsy Gábor atya, a Katolikus Karitász országos igazgatója azon az adományozó ünnepségen, amelyet a Szent János Kórházban tartottak augusztus elején.
A Katolikus Karitász 2012-ben tizennégy kórház újszülöttosztályának vásárolt inkubátort, hogy elősegítse a koraszülött, valamint az egészségi problémával küzdő kisbabák minél magasabb színvonalú ellátását. A tavalyi program keretében a János kórház gyermekosztálya is kapott egy készüléket, az intézmény azonban egy nagylelkű idős asszonynak köszönhetően most ismét hozzájutott egy új, korszerű gyermekmentő eszközhöz.
Écsy Gábor elmondta, hogy a névtelenséget kérő, 80 év körüli hölgy a megtakarított pénzét ajánlotta fel az életmentő inkubátor megvásárlásához. A modern készüléket hőmérséklet-, páratartalom- és oxigénszabályozóval látták el, valamint olyan funkciókkal, amelyek megkönnyítik a koraszülöttek és újszülöttek helyben történő vizsgálatát.
Dr. Madarasi Anna, a gyermekosztály vezetője kiemelte: nagy szükségük van a koraszülöttek ellátása során nélkülözhetetlen, korszerű inkubátorokra, mert a gépparkjuk jelentős része elöregedett, megérett a cserére. A koraszülöttek országos aránya körülbelül 8%, azaz évente nagyjából nyolcezer baba születik idő előtt. A Szent János Kórház gyermekosztályán egy-egy évben 250-300 koraszülött gyermeket gondoznak.

sz.