Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Fogaskareku_elozes_es_kutyafutta

Fogaskerekű-előzés és kutyafutta

Szeptember 21-én immár tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Hegyvidéki Önkormányzat az „Előzd meg a fogaskerekűt!” teljesítménytúra-, kerékpáros és futóversenyt, ami a nagy sikerre való tekintettel ezúttal is a kutyások megméretésével, az úgynevezett „kutyafuttával” egészül ki. A feladat nem változott, a résztvevőknek ezúttal is 325 méteres szintkülönbséget kell legyőzniük a négy kilométeres pályán. No meg – legalábbis a bicikliseknek és a futóknak – a menetrend szerint közlekedő fogaskerekűt, ami még a legjobbakat is alaposan megizzasztja.
Nem véletlen, hogy minden évben csupán néhány versenyző mondhatja el magáról, hogy futva, de főképpen két keréken megelőzte a „leghegyvidékibb” közlekedési eszközt. A tapasztalatok szerint azonban mindez nem csökkenti a vállalkozó kedvet, hiszen évről évre nő a résztvevők száma, tavaly már kétezren vágtak neki a távnak. Ezzel az „Előzd meg a fogaskerekűt!” Budapest legnagyobb tömegsportrendezvényei közé tartozik.
Minden bizonnyal most sem lesz ez másként, a szervezők pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy kicsik és nagyok egyaránt jól érezzék magukat. A Rege parknál felállított célban különböző színpadi bemutatókkal, játszóházzal és büfével várják a versenyzőket, akiket emlékpólóval is megajándékoznak.
A részletekről, valamint a nevezés feltételeiről a www.hegyvidek.hu internetes oldalon olvashatnak az érdeklődők hamarosan.

(k.)