Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Fővárosi zöldpályázat lakóközösségeknek

A fővárosi önkormányzat városfejlesztési és környezetvédelmi bizottsága nyílt pályázatot hirdetett Budapest környezeti állapotának fejlesztésével kapcsolatban civilszervezetek, oktatási és nevelési intézmények, valamint társasházak számára. Pályázni lehet a fővárosi zöldfelületek létrehozásával, megújításával, gondozásával kapcsolatos programok, továbbá a helyi védett természeti értékek megőrzését, eredeti, természetes állapotuk helyreállítását, valamint tanösvények létrehozását segítő akciók támogatására.
A hegyvidéki, kerttel rendelkező társasházak számára is érdekes és fontos, hogy a felhívás értelmében támogatás igényelhető az avar és a kerti zöldhulladék komposztálásának elindítására, illetve bővítésére. A pályázaton keresztül összesen 26 604 000 forint lehívására nyílik lehetőség. Pályázni kizárólag újonnan induló, meg nem kezdett beruházással, tevékenységgel lehet, az igényelt vissza nem térítendő támogatás mértéke pedig nem haladhatja meg a tervezett költségek hetvenöt százalékát.
A részletes felhívást és az űrlapokat a www.budapest.hu honlapról lehet letölteni, a dokumentumok a fővárosi önkormányzat ügyfélszolgálati irodájában (V., Bárczy István utca 1–3.) is beszerezhetők. Nyitvatartási idő: hétfő 8.00–18.00, kedd–csütörtök 8.00–16.30, péntek 8.00–14.00. Beadási határidő: 2013. szeptember 6. Az eredményről december 31-ig értesítik az érdekelteket.

(-os)