Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyerekek_a_Forma_1-en

Gyerekek a Forma–1-en

Húsz fiatal minden bizonnyal életre szóló sportélménnyel gazdagodott a nyáron: a hegyvidéki napközis táborba járók diákok egy csoportja, valamint az Ifjúsági Közösségi Tér tagjai együtt látogattak ki a Formula–1 Magyar Nagydíj szabadedzéseire. Az autóversenyzésért rajongó gyerekek – akik közül a legtöbben rendszeresen nézik a televíziós közvetítéseket, ám élőben még nem láthatták a „száguldó cirkuszt” – az önkormányzat intézményeinek jóvoltából vettek részt a látványos eseményen. Belépőik költségét a MOM Sport Uszoda és Sportközpont állta, míg szállításukról a Hegyvidéki Szabadidősport Központ gondoskodott.
„A két tíz-tíz fős csapat tagjai eredetileg az Erzsébet-tábor országosan meghirdetett programján vettek volna részt, ehhez azonban végül nem kaptunk támogatást – beszélt a rendhagyó program hátteréről Kovács Lajos alpolgármester. – Azért, hogy ne érje őket csalódás, az önkormányzat úgy döntött, látogatást szervez számukra a Hungaroringre, ahol megnézhetik az edzéseket, és megismerhetik az autóversenyzés különleges világát.”
A fiatalokat – akiknek az alpolgármester, valamint a szervezők szendvicset és innivalót adtak útravalóul – a polgármesteri hivatal épülete elől különbusz szállította egyenesen a mogyoródi pályához. „Mindig nézem a Forma–1-et a tévében, a kedvencem Sebastian Vettel, örülök, hogy őt is láthatom ma!” – mondta lelkesen még indulás előtt az egyik srác az Ifjúsági Közösségi Tér csapatából.
Vezetőjük, Schmidt Richárd kiemelte, igyekeznek minden alkalmat megragadni, ami a gyerekek hasznos időtöltését segíti, így sportrendezvényekre is szívesen eljárnak. Tavaly (fővárosi támogatással) a Puskás Ferenc Stadionban szurkoltak a norvégok ellen játszó magyar labdarúgó-válogatottnak, most pedig a Hegyvidéki Önkormányzat jóvoltából juthattak ki a Hungaroringre.

d.