Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Helytörténeti vetélkedő 65 év felettieknek

A kerület, ahol mindennapjainkat töltjük, ahol felnőttünk, megöregedtünk, ahová az emlékeink kötnek, sok-sok ismerős helyet, sok apró csodát rejt. Egy-egy ház, utcanév, szobor, emléktábla a múlt lenyomata – de vajon ismerjük-e a történetüket?
A Hegyvidéki Gondozási Központ és a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény a Hegyvidéki Önkormányzat támogatásával, az Idősek Hónapja rendezvénysorozat keretében helytörténeti vetélkedőt hirdet a Hegyvidéken élő idősödő – 65 év feletti – emberek számára. A verseny feladatait a szervezők a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény anyagából, valamint Balázs Attila Hegyvidéki városrészek című könyvéből állítják össze.
A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény (XII., Beethoven utca 1/b) kedden, csütörtökön és pénteken 10 és 18 óra között látogatható. A könyvet a jelentkezést követően adják oda.
A vetélkedőre 5 fős csapatok jelentkezését várják. Nevezési díj nincs.
Jelentkezni személyesen lehet a Kiss János altábornagy utca 33/b-ben 2013. szeptember 15-ig. Egy baráti társaságból, egyházközségből, lakóközösségből, intézményből több csapat is jelentkezhet.
A helytörténeti vetélkedő időpontja: 2013. október 16. 14.00 óra. Helyszíne: Barabás Villa (XII., Városmajor utca 44.).
A vetélkedőre jelentkező csapatok valamennyi tagja emléklapot és könyvjutalmat kap. A verseny harmadik helyezettje a Néprajzi Múzeumban tárlatvezetéssel egybekötött múzeumlátogatást, a második helyezett 10 fő részére szóló ebédmeghívást, az első helyezett 10 fő részére szóló vacsorameghívást nyer.
Bővebb felvilágosítás: Hegyvidéki Gondozási Központ, Bíró-Várfalvi Orsolya, 457-0648.