Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Uj_markanev_Hegyvideki_Sport

Új márkanév: Hegyvidéki Sport

Számos új kényelmi szolgáltatással várja a sportolni vágyó felnőtteket és gyerekeket a Csörsz utcai MOM Sport csarnok. A fejlesztések mellett a következő időszakban névváltozások is történnek, az önkormányzati fenntartású sportintézmények ugyanis egységes elnevezést kapnak.

Mostantól a Városmajor utcai uszodában nemrég átadott játszórészhez hasonló gyermeksarok áll a legkisebbek rendelkezésére a MOM Sport csarnok fogadóterében. A recepció helyén kialakított játékzónát az apróságok szülői felügyelettel használhatják.
A fogadópultot közelebb vitték a vendégekhez, az öltözők bejárata melletti elhelyezés lehetővé teszi, hogy bármilyen kérést azonnal teljesíteni tudjanak. A régi bútorzatot sem dobták ki, egy kis átalakítás után ugyanis a társintézményben hasznosítják. Modernizálták a ház wifi-rendszerét is, remélve, hogy vendégek még jobban érzik majd magukat a MOM Sportban.
Már várja a vendégeket a Fitness & More, amelynek csúcsminőségű edzőtermi gépei az Egyesült Államokból érkeztek. A létesítményt felújították, a látványos enteriőr és a légtechnikai fejlesztés egyaránt a kényelmet szolgálja. Kiegészítésként – dr. Magyar Mátyás európai szinten elismert tudására épülő – orvosi szolgáltatások is helyet kaptak a részlegben.
A fitneszközpont számos nyitási akciót kínál a sportolni vágyóknak – árulta el Buranits Ildikó, aki a MOM Sport mellett az önkormányzat valamennyi sportcélú intézményét fenntartó Hegyvidéki Szabadidősport Kft.-t vezeti. Elmondta, hogy a nyári fejlesztések során igyekeztek kicsit közelebb hozni egymáshoz a két intézmény belső megjelenését.
„Szeretnénk, ha a vendégek azonnal látnák, hogy a MOM Sport csarnok és a Városmajor utcai uszoda »egy csapatba«, az önkormányzathoz tartozik. A fogadóterek részleges átalakítása révén ez a kapcsolat azonnal szembetűnővé válik” – hívta fel a figyelmet Buranits Ildikó, hozzátéve, hogy a MOM Sportban további fejlesztésekkel várják a látogatókat.
Az új üzemeltető a sportcsarnok látványvilágához igazította a büfé megjelenését, valamint a külső medencénél egy további árusítóhelyet is létrehozott. Az utóbbi még nem végleges megoldás, jövőre ugyanis egy színvonalas beach bár kap helyet a páratlan adottságú budai strandon, amelynek zöldfelületeit már most megnövelték.
Emellett önkormányzati beruházásban az uszodarészen befejeződött a gőzkabin teljes felújítása, megszépültek a szaunák, valamint kijavították a gyermekmedence korlátját, míg a nagyméretű napernyők mellé ötven napágyat vásároltak. Jelenleg a sportcsarnok nagytakarítása zajlik, a nagyobb tapadás érdekében a sportburkolatot is megtisztítják.
Az uszodavendégek három órán át ingyen használhatják a Budapest Kongresszusi Központ parkolóját, a belső parkoló viszont fizetős lett. Korábban több koccanás történt itt, ezzel a megoldással a tapasztalatok szerint sikerült megszüntetni a kisebb baleseteket okozó zsúfoltságot.
A külcsín változásain kívül a jövőben a létesítmények elnevezései is egyértelműsítik a kerületi fenntartású sportintézmények közötti kapcsolatot. Ennek egyik első jele, hogy a Városmajor utcai uszodán hamarosan látható lesz a Hegyvidéki Sport, Uszoda felirat, majd ezt követően a többi intézmény nevében is megjelenik a „Hegyvidéki Sport” előtag.

(-os)