Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Elteto_szeretet

Éltető szeretet

Ünnepséget rendeztek Mikulás napján a Mártonhegyi úton működő idősek otthona lakói számára. Süllei László, az esztergom-budapesti érsek általános helynöke, Györgydeák Márton és Molnár Miklós, az Apor Vilmos téri Keresztelő Szent János Plébánia plébánosa és káplánja, valamint a fővárosi önkormányzat részéről dr. Szendrei Róbert tanácsadó és Skultéti József osztályvezető főtanácsos látogatott el az intézménybe.
„A szeretet a mindennapok vágya, ez élteti az itt élőket” – jelentette ki Süllei László a bensőséges hangulatú rendezvényen, amelyen mindenkit kis ajándékokkal leptek meg. Kissné Márté Zsuzsanna intézményvezető elmondta: épületükben, amelyben a második világháború előtt tüdőszanatórium működött, 1965 óta gondoznak időseket. Jelenleg 56 női férőhelyet tartanak fenn, gondozottjaik átalagéletkora 86 év, lakóik közül a legidősebb 97 esztendős.
Karácsony közeledtével minden évben feldíszítik a lakók, valamint a dolgozók által készített kézműves alkotásokkal az idősek otthonát, amely nemcsak névleg, hanem ténylegesen is otthont jelent az itt élők számára. Az érseki helynök gondolataihoz kapcsolódva az intézményvezető kiemelte: „közösségük egy nagy családként próbál működni, amelyben a legfontosabb összetartó erő a gondoskodás és a szeretet”.

z.