Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Karacsonyi_meglepetesek_a_MOM_Sportban

Karácsonyi meglepetések a MOM Sportban

A homlokzat szépítésével folytatódott az önkormányzati uszoda felújítása a Városmajor utcában. Eltűntek az ablakokról a fóliák, a falra pedig felkerült az este világító "Hegyvidéki Sport Uszoda" felirat. Újdonságokból a Csörsz utcai MOM Sportban sincs hiány.

Valamennyi kerületi fenntartású sportlétesítmény – bevonva a Hegyvidéki Sport márkanév alá – hasonló elnevezést kapott az elmúlt időszakban. A kerületi sportkoncepció másik fontos része a hasonló arculati elemek használata.
Nemrégiben szerelték fel az új, "Hegyvidéki Sport" világító feliratot a Városmajor utcai uszoda épületére. „Kívül-belül rendet tettünk. Rendezettebb, egységesebb lett a homlokzat, az ablakokról lekerültek a nyomtatott fóliák, hamarosan megújul a szélfogó, és a bejárati rész is megszépül tavasszal” – tájékoztatta lapunkat Buranits Ildikó. A Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft. vezetője elmondta, mostanáig sokan a sportközpont egyik bérlőjének elnevezésével azonosították a létesítményt, ezért egyértelművé szerették volna tenni, hogy az uszoda önkormányzati fenntartásban működik, a Hegyvidéki Sport intézményhálózat szerves részeként.
A sportvezető további újdonságokról is beszámolt. Hamarosan megkezdődik a Cserpes Tejivó kialakítása a MOM Sport Csörsz utcára néző épületszárnyában. „Biztosak vagyunk abban, hogy a száz százalékban magyar alapanyagból készült ételeket, italokat kínáló üzlet megreformálja a hegyvidékiek reggeliző szokásait. A három hasonló budapesti tejivó mára a fiatalok kedvelt találkozóhelyévé vált. Az egészséges táplálkozást népszerűsítő hely kialakítása modern lesz, illeszkedik a MOM Sport dinamikus megjelenéséhez. A Hegyvidéken olyan újdonságok is várhatók majd, amiket a családi vállalkozás itt mutat be először a piacon. Ilyen jó nevű cégek társaságában – a Fitness & More és a Fájdalom Ambulancia is az épületben található – a még kiadásra váró háromszázhuszonhárom négyzetméter alapterületű ingatlanunk még inkább vonzóbbá válik a befektetők számára” – hangsúlyozta Buranits Ildikó, hozzátéve, hogy nívós kereskedelmi vagy szolgáltatói tevékenységet végző vállalkozás számára szeretnék pályázat útján kiadni a területet.
A téli sportok gyakorlása miatt is érdemes ellátogatni a Csörsz utcába. Nagy népszerűségnek örvend a sípálya, ahol a gyerekek elsajátíthatják a sportág alapjait, karácsony előtt pedig kinyit az épület tetején található korcsolyapálya is.
Folyamatosak a fejlesztések a belső terekben is, legutóbb a fiatalabb vendégek örömére – a Városmajor utcai uszodában már megismert dekorációhoz hasonló – díszítést kapott a tanmedence környezete. A fejlesztés célja, hogy a családok kellemesebben érezzék magukat a MOM Sportban.
Gondolnak azokra a gyerekekre is, akik kénytelenek család nélkül tölteni a karácsonyt: a MOM Sport Angyala program keretében állami gondozottak kívánságait próbálják meg teljesíteni karácsony előtt. A kicsik levelei a www.facebook.com/MomSport oldalon olvashatók. Világbajnok sportolók is a kezdeményezés mellé álltak, a felajánlásokat december 19-ig várják a sportcsarnokban.
A MOM Sport december 24-én délután rövidített nyitva tartással várja a vendégeket, délután kettőig lehet úszni, december 25-én, 26-án és január 1-jén pedig zárva tart a létesítmény.

(em.)