Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Fotokiallitas_es_diplomaatado

Fotókiállítás és diplomaátadó

Nem a hallgatói részére szervezte a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) a kezdő fotográfusok tanfolyamát, ám a Barabás Villa februári kiállítása bizonyítja: az intézmény oktatói a külsősök közt is ki tudják bontakoztatni a tehetséget. A megnyitón köszöntőt mondó Sikota Krisztina, az önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának elnöke szerint a tárlat fontos állomása a MOME és a Hegyvidéki Önkormányzat immár tizenkét éves együttműködésének.
Az egyetem hallgatói évente többször jutnak bemutatkozási lehetőséghez a kerületi kulturális intézményekben – mondta. – Januárban a Jókai Klubban láthattuk munkáikat, és a Barabás Villában is hagyománnyá váltak a MOME-s kiállítások. Az évek során szerepeltek már itt a fotográfia, illetve a textiltervező tanszék végzős diákjai, illetve az egyetem Snitt Fashion Backstage ruha- és textiltervező tanfolyamának végzősei is – minden alkalommal magas színvonalú alkotásokkal megörvendeztetve a hegyvidéki polgárokat.
Az említett együttműködés máskor is eredményesnek bizonyult. A MOME biztosította például a Brüsszelben díjat nyerő ZebraFest kampány szakmai hátterét, illetve a kerületszerte népszerű kutyapiszokgyűjtő edények is a hallgatók tervezői tehetségét dicsérik – emlékeztetett Sikota Krisztina. A megnyitó után a tanfolyam vezetői, Szalontai Ábel és Oravecz István, a MOME adjunktusai átadták a hallgatóknak a kurzus sikeres befejezéséről szóló diplomákat.

(JE)