Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Allategeszsegugyi_szolgalat_dijai2

Az Állategészségügyi Szolgálat idei szolgáltatási díjai

 1. A szolgálathoz beszállított (befogott) eb igazolt gazdája által történő elvitele esetén a bruttó 2800 Ft/állat szolgáltatási díjon felül bruttó 900 Ft/nap tartási díj fizetendő. A díj tartalmazza az életkornak megfelelő védőoltás, a belső élősködők elleni féregtelenítés, a mikrochip-behelyezés és az oltási igazolvány kiadásának költségeit is.
 2. Az új gazdához juttatott eb után fizetendő díj bruttó 5000 Ft/állat, ami tartalmazza az életkornak megfelelő védőoltás, a belső élősködők elleni féregtelenítés, a mikrochip-behelyezés és az oltási igazolvány kiadásának költségeit is.
 3. A bejegyzett állatvédő szervezetek által örökbefogadott állatok után fizetendő díj bruttó 2500 Ft/állat. A gazdához juttatás szempontjából kevésbé esélyes, idős állatok örökbefogadása esetén a szolgálattal érvényes együttműködési megállapodással rendelkező állatvédő szervezetek mentesülnek a díjfizetés alól.
 4. A felügyelettel a sérült, beteg állatok kezeltetésére együttműködési megállapodást kötött állatvédő szervezetek mentesülnek a díjfizetési kötelezettség alól.
 5. Az új gazdához juttatott macska után fizetendő díj bruttó 2500 Ft/állat, ami tartalmazza a macskanátha és fertőző bélgyulladás elleni védőoltás, a belső élősködők elleni féregtelenítés és az oltási igazolvány kiállításának költségeit is.
 6. A veszettségre irányuló hatósági megfigyelés esetén a tulajdonos által visszavett állat után a megfigyelési időtartamra fizetendő tartási díj bruttó 900 Ft/nap, valamint a kötelező mikrochippel történő ellátás díja bruttó 3500 Ft/állat.
 7. A tulajdonos kérésére a gyógyíthatatlanul beteg állat szolgálatnál történő túlaltatásának és ártalmatlanításának díja macska esetén bruttó 4500 Ft/állat, eb esetén bruttó 9000 Ft/állat.
 8. A tulajdonos kérésére a gyógyíthatatlanul beteg állat lakáson történő túlaltatása, valamint a tetem elszállításának és ártalmatlanításának díja bruttó 18 000 Ft/állat.
 9. A fajtatiszta vagy fajtatiszta jegyeket mutató ebeken kötelezően elvégzendő, valamint a szolgálatnál az örökbefogadó kérésére elvégzett ivartalanítás díja szuka kutyák esetében 10 000 Ft/állat, kanok esetében bruttó 7000 Ft/állat, míg nőstény macskáknál bruttó 7000 Ft/állat, kandúrok esetében pedig bruttó 3500 Ft/állat.
 10. Az örökbefogadó kérésére az Európai Unión belüli utazáshoz szükséges állatútlevél kiállításának díja 5000 Ft/állat.
 11. A szolgálatnál átvett kisállat-tetemek megsemmisítési díja bruttó 150 Ft/kg.Allategeszsegugyi_szolgalat_dijai1

Budapest Főváros Közgyűlése Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottságának 25/2012. (12. 04.) számú határozata alapján. Hatályos: 2013. január 1-jétől.