Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Chili_con_Arpa1

Chili con Árpa – újévi ételosztás

Árpa Attila színész, rendező, forgatókönyvíró jó tettel indította az új esztendőt: az év első szombatján chili con carnét főzött barátaival a rászorulóknak a Déli pályaudvar kerengőjénél. Kezdeményezését a fővárosi önkormányzat, a BVK Holding Zrt., illetve a Hegyvidéki Önkormányzat is támogatta, így mintegy kétszázötven adag meleg ételt oszthattak szét a hajléktalanok között.
„Karácsonyról az utóbbi években mindig megmaradt annyi alapanyag, amiből aztán egy jó kis chilis babot tudtam készíteni Újévkor. Az otthoni chili con carnénak nagy sikere lett a barátaim körében, így született meg az ötlet, hogy ne csak magunknak, hanem rászorulóknak is főzzek” – mesélte Árpa Attila.
Az ételkészítésben Váczi János alpolgármester is segédkezett. Mint mondta, sokan úgy gondolják, a tizenkettedik kerületben csak tehetősek élnek, holott nehéz sorsú emberek is laknak itt – nekik segítettek ezzel a karitatív akcióval. A hajléktalanok ellátása érdekében az önkormányzat évek óta együttműködik a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, amellyel közösen az ősszel új integrációs programot indítottak. Ennek célja, hogy az utcán élők a gondozók közreműködésével munkát, otthont találjanak maguknak, s így megvalósuljon társadalmi visszailleszkedésük.
A Déli Chili con Árpa néven meghirdetett jótékonysági akció ideje alatt a szervezők adományokat gyűjtöttek. Az édességek és játékok, valamint tartós élelmiszerek és ruhaneműk egy részét a Dankó utcai Wesley János Óvodába juttatták el, ahová sok nagy szegénységben élő gyermek jár. A pokrócokat, konzerveket, illetve az önkormányzat által biztosított új felnőttruhákat Váczi János személyesen vitte el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Feszty Árpád utcai Hajléktalanok Átmeneti Szállójára.
Az akció sikere újfent bebizonyította, hogy a hegyvidékiek képesek összefogni a jó ügy érdekében – emelte ki az alpolgármester. A jótékonysági programok ezzel nem érnek véget, ugyanis az önkormányzat további adományokkal segíti a Feszty Árpád utcai intézmény működését. „Tavaly télen takarókat hoztunk a fedélnélkülieknek, és igyekszünk az idén is hasznos ajándékokkal könnyebbé tenni a mindennapjaikat” – hangsúlyozta Váczi János, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a kerületi rendőrkapitányság részéről hasonló felajánlásokra lehet számítani a közeljövőben.Chili_con_Arpa2

z.