Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Gyogyito_rajzok

Gyógyító rajzok a János kórházban

Az európai uniós támogatásokból megvalósult fejlesztéseket bemutató Óriás Számok kampány részeként gyerekeknek szóló rajzpályázatot hirdetett a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A jövő kórházát, egy kellemes betegszobát vagy éppen az orvosok munkáját a legkisebbek szemével bemutató „Gyógyító Magyarország” című pályázat eredményhirdetését a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak gyermek- és csecsemőosztályán tartották.
A felhívásra közel kétezer alkotás érkezett. A szebbnél szebb munkák készítői közül a szakértő zsűri a 8 esztendős Szűcs Pannát ítélte a legügyesebbnek, míg a közönségdíjat a 12 éves Takács Luca Zsófia nyerte el.
A beküldött rajzok arra intenek, mennyire fontos a beteg gyerekek számára a barátságos kórházi környezet – hívta fel a figyelmet a zsűri elnöki tisztét elvállaló Halász Judit, aki szerint mindnyájunk felelőssége, hogy a kórházak gyermekosztályai a lehető legjobb körülmények között, az apróságok igényeinek megfelelően működjenek. „Valamennyi rajzon megjelent a humor, a játék. A felnőttek dolga, hogy megvalósítsák a gyerekek kívánságait” – emelte ki a népszerű előadóművész.
A János kórházban mindez már meg is valósult, ennek bizonyítéka a gyermekosztály felújítása, melynek során igyekeztek minél barátságosabb környezetet létrehozni – csatlakozott az elhangzottakhoz Nyulasi Tibor. Az orvos-igazgató elmondta, hogy a vidám színekben pompázó falak sokat segítenek abban, hogy a kis betegek könnyebben elviseljék a kórházban eltöltött napokat. Ehhez járult hozzá a rajzpályázat is, hiszen a legszebb alkotások immár a gyermek- és csecsemőosztályt díszítik.
Az intézményi beruházások eddigi eredményeivel kapcsolatban Csepreghy Nándor helyettes államtitkár elmondta, országszerte mintegy 300 millió forintból 431 egészségügyi beruházás valósult meg az Új Széchenyi Terv keretében. Egyebek közt uniós támogatás igénybevételével sikerült növelni a János kórház szakembereinek számát, aminek köszönhetően tovább javult a gyógyítás hatékonysága. Szintén a XII. kerületi intézményt érintő hír, hogy jelenleg is folyamatban van a koraszülöttek speciális ellátását végző centrum modernizálása.

em.