Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Javítják a lépcsőket

A nyári időszakban folytatódik a kerületi közterületi lépcsők karbantartása. Ezek nagy része kezdetleges technológiával épült évtizedekkel ezelőtt, ennek, illetve a hegyoldalak folyamatos mozgásának köszönhetően pedig könnyebben sérülnek, így bőven akad munka.
A balesetek megelőzése érdekében az önkormányzat elsősorban a rossz állapotú részeket javítja ki, valamint megszünteti a gyalogosközlekedést zavaró vízátfolyásokat. Már elkészült a Kakukk, a Fodor, a Zeke és a Sólyom lépcső balesetmentesítése, az utóbbinál a pihenőket is felújították.
A közeli Arany János iskola miatt fokozott terhelésnek kitett Sion lépcsőn megújult a teljes felső lépcsőkar, rendbe hozták a korlátot, valamint javítottak a vízelvezetésen. Erre azért volt szükség, mert a csapadékvíz korábban akadálytalanul a lépcsőre folyt a kocsiútról, ami zavarta a közlekedőket, a fagyos időkben pedig komolyan veszélyeztette a gyalogosok biztonságát.
Mintegy húszméteres szakaszon megerősítették a Libegő alatti Csiga lépcsőt szegélyező támfalat, emellett az alsó és felső szakaszon kijavították a rossz állapotú fokokat. Újraaszfaltozták a Svájci lépcső felső részét, valamint egy folyókával megoldották a vízelvezetést.
Jelenleg is zajlik a Széchenyi-emlékmű alatti lépcső karbantartása. Egyelőre a leginkább zavaró hibákat javítják ki, a további szükséges munkákat pedig várhatóan még ebben az évben elvégzik.

(s)