Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Megújult a sportudvar

Hagyományosan kiemelt figyelmet fordítanak a mindennapos mozgás népszerűsítésére a Semmelweis Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. Az intézmény vezetése, a szülőkkel karöltve, mindent megtesz annak érdekében, hogy minél több sportolási lehetőség álljon a diákok rendelkezésére.
A sportcélú fejlesztések keretében az elmúlt években a többi között nagy fényerejű, ugyanakkor energiatakarékos lámpatesteket szereltek fel a tornateremben, ahol ezzel egy időben motoros nyitószerkezetet kaptak az ablakok, valamint csúszásmentes sportburkolatot fektettek le a régi parketta helyére. Ezeken kívül elkészült a szabványos röplabda- és kosárlabdapálya-felfestés is. Tavaly megszépült az ugyancsak „ízületbarát” burkolattal ellátott tornaszoba, míg az idén nyáron, a szülői munkaközösséggel egyetértésben, az alsó tagozatosok játszóudvarát teszik sportosabbá.
A Magyar Olimpiai Bizottság támogatásának felhasználásával az egyébként betonburkolatú udvaron kétszáz négyzetméteres sportpályát alakítanak ki. Az időjárásálló, eséscsillapító gumilapokat ideiglenesen már le is rakták, így a gyerekek a szünidő előtti hetekben birtokba vehették a megújult, balesetmentes udvart. A tervek szerint jövőre a többi sportpálya burkolása is megtörténik, így újabb, közel 650 négyzetméternyi sportolásra alkalmas területtel gazdagodik az iskola.
További jó hír az oktatási intézmény háza tájáról, hogy Juhász Ármin aranyérmet szerzett a magyar korcsoportos sakkbajnokság U16-os döntőjében. A Semmelweis diákja ezzel jogot nyert arra, hogy Magyarországot képviselje a decemberi korcsoportos világbajnokságon az Egyesült Arab Emirátusokban.

(m.)