Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Juliusi_taborok_gyerekeknek1

Júliusi táborok gyerekeknek

Előző lapszámunkban a szünidő első felére meghirdetett kerületi táborozási lehetőségeket gyűjtöttük egybe. Ezúttal azok a napközis rendszerű, vagy bentlakásos sport-, illetve kulturális táborok következnek, amelyek a nyár második felében várják a gyerekeket.

Kempo és boksz

Kempotáborba várja a nyolc évnél idősebb gyerekeket a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia július 22–26-ig reggel 8 és délután 5 óra között. A rendelkezésre álló időben a résztvevők megismerkednek az egyik legösszetettebb távol-keleti harcművészet alapjaival és szellemiségével. Mindennap három edzés szerepel a programban, az elméleti foglalkozásokon Lacza Ádám Illés segítségével a kempotörténelem mellett az elsősegélynyújtást, valamint a kisebb sérülések ellátását is megtanulják az érdeklődők.
Gondolnak a haladókra is, számukra augusztus 5. és 10. között Nagy „Csonttörő” János egykori profi bokszoló szakmai irányításával kempo–ökölvívó nemzetközi edzőtábort szerveznek. A hazaiakon kívül német, szlovák, erdélyi és ukrán sportolók jelezték részvételi szándékukat, rajtuk kívül elképzelhető egy amerikai csapat érkezése is.
Itt már kemény edzésekre kell számítani, ezért a szervezők kifejezetten jó erőnléttel rendelkező, illetve a kempót vagy az ökölvívást ismerő fiatalokat várnak. További információk: www.hegyvidekharcosai.hu.

Zumba és angol

Táncolhatnak, kézműves-foglalkozásokon vehetnek részt, izgalmas játékokat játszhatnak, mindeközben nyelvet is tanulhatnak azok a hat és tizenkét év közötti gyerekek, akik beiratkoznak Gallatz Rita iparművész és Németh Krisztina zumbaoktató, angoltanár hagyományos napközis táborainak egyikébe.
A Jókai Klubban, illetve a közeli Lívia-villában július 24–28. és augusztus 26–30. között mindennap kétszer zumbafoglalkozásokat tartanak, de lesz kincsvadászat, vízibombacsata, karaoke, karatebemutató, pignata, valamint sokféle vetélkedő, sorverseny. Az ebédet a szomszédos Bajai Halászcsárda biztosítja.
Jelentkezés: krisztina@yahoo.com, 06/20-549-0893.

Japán harcművészet

Idén is sport- és karatetábort szervez gyerekeknek a Hegyvidék SE karateszakosztálya. Július 5-ig a 3–6. osztályos diákok vehetik birtokba az eredeti japán stílusban kialakított Győri úti Shuhari Dojót, ahol edzőtermi és kézműves-foglalkozások keretében sajátíthatják el a japán harcművészetek, illetve a távol-keleti kultúra alapjait. Jó idő esetén a közeli parkokban, valamint a TF-pályán szerveznek programokat.
Aki még többet szeretne megtudni a karatéról, annak július 8–13. között érdemes elmenni a szakosztály hagyományos mátrafüredi táborába. A rendelkezésre álló egy hétben a szervezők ígérete szerint a napi edzések mellett a szellem ápolására is jut majd idő.
Részletek a www.shuharidojo.hu honlapon olvashatók. Telefon: 06/70-779-5577.

Úszás a Buborékban

Egyebek közt úszással kombinált foci-, kaland-, pingpong-, tollas-, lovas-, valamint kifejezetten úszótáborokat indít óvodás- és iskoláskorú gyerekeknek a Városmajor utcai uszodában működő Buborék Úszóiskola. Az edzések szüneteiben a résztvevők a sportközpont tornacsarnokát, illetve a mászófallal és ugrálóvárral felszerelt sportudvart is használhatják.
A táborok egész júliusban, mindig hétfőn indulnak, míg augusztusban 5. és 9., valamint 26. és 30. között fogadják a gyerekeket. Részletek a www.buboreksport.hu honlapon olvashatók.

Készségfejlesztő tábor

A jelmez, az öltözködés és a viselettörténet köré épülő táborba hívja a 9–12 éves lányokat Földi Andrea jelmeztervező. A Bajor Gizi Színészmúzeumban két turnusban, július 22–26-ig és augusztus 26–30-ig rajzolás, kollázs-, papír-, textilmunka és csoportos feladatok segítségével a résztvevők megismerkednek a főbb textilfajtákkal, vagy épp „világ körüli útra” indulnak, hogy szemügyre vegyék más földrészek, népek viseletét, furcsa öltözködési szokásait.
Elmennek egy képzeletbeli bálba, de előtte megnézik, mit hordtak eleink a 19. század báli ruhái alatt. A múzeumi tárlatoknak köszönhetően arra is lehetőség nyílik, hogy a bemutatott ruhákon a táborozók megfigyeljék a korabeli szövési, szabászati technikákat, hogy aztán együtt öltöztessenek fel egy papírbabát. Ezenkívül velencei maszkot és kalapot készítenek, jelmezeket próbálnak fel.
Érdeklődni Földi Andreánál lehet: 06/20-351-5867. E-mail: jelmeztitkok@gmail.com.Juliusi_taborok_gyerekeknek2

M.