Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Megujul_a_meszaros_utcai_fogorvosi_rendelo

Megújul a Mészáros utcai fogorvosi rendelő

Az egészségmegőrzés fontos része a szájhigiéné. Az elhanyagolt fogak nem csupán esztétikai problémát jelentenek, hanem az esetlegesen kialakuló gócok miatt számos komolyabb betegség forrásai is lehetnek. Éppen ezért kapnak helyet a Hegyvidéki Egészségnapokon a fogászati és szájüregi szűrések, amelyek különösen népszerűek, hiszen a tapasztalatok szerint az emberek egyébként nem szívesen keresik fel fogorvosukat.
Az önkormányzat igyekszik még inkább barátságossá tenni a fenntartásában lévő fogászati rendelőket. Tavasszal megkezdődött a december végén az I. kerülettől végérvényesen megvásárolt, közel harmincezer hegyvidéki felnőttet ellátó Mészáros utcai helyiségcsoport rekonstrukciója.
A munkálatok során felújították a beltéri nyílászárókat, kicserélték a homlokzati ablakokat és a vizesblokkok szanitereit, kifestették a közös helyiségeket, valamint áthelyezték a lakókat zavaró kompresszort – mondta el lapunknak Kovács Lajos alpolgármester. Az önkormányzati fejlesztéshez csatlakoznak a rendelőben dolgozó orvosok, akik saját költségükön teljes egészében felújítják a fogászati helyiségeket. A kényelmet szem előtt tartva kicserélik a bútorokat, néhány falat áthelyeznek, valamint többen új fogászati széket is beszereznek.
Két orvos új digitális panorámaröntgent vásárolt, a belső hálózatfejlesztésnek köszönhetően az elkészült felvételek azonnal megjelennek valamennyi orvos számítógépén. Az ideális működés érdekében a berendezésnek külön helyiséget alakítottak ki, míg a fogászati egységek fölé speciális, nagy fényerejű lámpák kerültek.
További újdonság, hogy a fogorvosok immár szájhigiénikus szakember munkáját is igénybe veszik, aki a többi között eltávolítja a fogíny alatti fogkövet. Ez fontos preventív beavatkozás, ugyanis hozzájárul a súlyosabb, akár fogvesztéshez vezető fogínybetegségek megelőzéséhez.

(m.)