Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Nagyszabasu_kozmumunkak

Nagyszabású közműmunkák

A nyári, kisebb autóforgalmat kihasználva két hegyvidéki helyszínen kezdtek jelentősebb burkolatbontással járó fejlesztésbe a közművállalatok. A január óta a BKK Zrt. kezelésében lévő Határőr úton – a csatornázási művek megbízásából – a Penta Kft. kicseréli az elhasználódott, nagy átmérőjű csővezetékeket.
A munkálatok miatt nem várható forgalomelterelés, azonban a Ráth György és Goldmark Károly utca között július közepéig mindkét oldalon útszűkületre kell számítani. A beruházáshoz kapcsolódva a tervek szerint a kivitelező a bontással érintett szakaszokat közel három méter szélességben újraaszfaltozza, illetve elvégzi az alépítmény megerősítését, amivel jelentősen javul a Határőr út kopófelületének általános állapota.
A Diana utca–Cédrus utca–Felhő utca térségében kábelhálózat-rekonstrukciót végez az Észak-Budai Zrt. A kivitelező a Diana utca Lóránt úti csomópontjától a páros házszámú oldal járdáján, a Gyöngyvirág út átvágásával halad a Cédrus utcáig. Ezen a szakaszon a gyalogosforgalmat védőkorláttal elválasztott folyosóba terelik, útszűkület és megállási tilalom ugyanakkor nem lesz.
A Cédrus utcai átvágás után a park felőli oldalon, a zöldterületen, majd ezt követően a Felhő utca páratlan oldalának járdáján folytatódik a munka, emiatt a gyalogosok csak a szemközti oldalt használhatják. A nyomvonalas bontás a Felhő utca 4. számú ingatlan előtti útátvágással ér véget. Az ingatlanok megközelíthetősége biztosított, csakúgy, mint a gépjárműforgalom, a csatlakozó utcák átvágásakor azonban útszűkület lassíthatja a haladást, míg több szakaszon időközönként megállási tilalmat is elrendelnek. A munkálatok befejezési határideje július közepe.
Elkészült a Nagy Jenő utcai csatornarekonstrukció. A kivitelező, a kerületi rendeletben foglaltakat betartva, a teljes útszakaszon szegélytől szegélyig kicserélte az aszfaltburkolatot. Újdonság, hogy a funkcióját vesztett „fekvőrendőrt” az önkormányzat kérésére áthelyezték a Kiss János altábornagy utcai csomóponthoz, a megemelt borda így mostantól biztonságos gyalogos-átkelőhelyként is szolgál.

(m.)