Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Pest_a_hegyvideken_gyozte_le_budat

Pest a Hegyvidéken győzte le Budát

Az árvíz miatt a Hajógyári-sziget helyett a Hegyvidék adott otthont a harmadszor megrendezett Pest–Buda sportfesztiválnak, amelynek Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár volt a védnöke. Az első két alkalomhoz hasonlóan ezúttal is több százan vettek részt a jó hangulatú, kétnapos, nonstop versenyen.
Egyebek közt tollaslabda, asztalitenisz és kispályás labdarúgás várta a sportszerető fővárosiakat a Meredek utcai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban. Különösen a foci bizonyult népszerűnek, az iskola műfüves pályáján tizenhat csapat küzdött meg egymással.
Valamennyi gárda, illetve versenyző a lakhelye – cégek esetében a székhelye – szerinti Duna-oldalt képviselte, így pontjaik, góljaik és eredményeik Budát vagy Pestet gazdagították. A versengés igencsak izgalmasan alakult, szombaton még úgy tűnt, Buda megvédi legutóbb elnyert címét, a második napon azonban Pest hosszú hajrát nyitott, s végül 123–110 arányban diadalmaskodott a városrészek csatájában.
Az asztalitenisz-verseny bajnoka Gyurán János lett, a labdarúgótornán az FC Törpe nevű csapat végzett az élen, míg a VIP labdarúgó-vándorserleget a Napitutik.hu vihette haza.

(m.)