Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Uszo-baratok_a_MOM_sportban

Úszó-barátok a MOM Sportban

Nemrég a Hegyvidéken talált új otthonra az Úszó-barátok közössége. „Másfél éve indult a kezdeményezés olyan felnőttek számára, akiknek az életéből hiányzik a szervezett keretek közötti úszás. Így alakult meg a csapatunk, amelynek ma már negyven tagja van” – kezdte a bemutatkozást Molnár Imre. Az amatőr úszók vezetője hangsúlyozta, nem a versenyzés a lényeg, sokkal inkább a bajtársiasság és az örömúszás.
„Az edzések teljesítménycentrikus gyakorlatai egyrészt a csapaton belül meglévő természetes versenyszellemre építenek, másrészt – minthogy mindenkinek a maga úszóstílusát kell formálgatnia, és ebben az értelemben önmagával megbirkóznia – viszonylag sokat dolgozunk a stíluson és a vízzel való testtudatos kapcsolaton” – beszélt az edzéseken zajló munkáról Molnár Imre, aki azt is elmondta, hogy a véletlen hozta a csapatot a XII. kerületbe.
Korábbi helyükön nyáron nem tudták fogadni őket, így kerültek tavaly a MOM Sportba, ahol minőségi szolgáltatásokra, kiváló edzőkre, Székely Bulcsú sportigazgató és Szarka Renáta szakmai vezető személyében pedig támogatókra is találtak. Új otthonukban fogalmazták meg az elképzelést, miszerint érdemes lenne egy olyan tanmenetet és ahhoz kapcsolódó „úszóbizonyítványt” létrehozni, amely a vízben való képességek sokoldalú fejlesztését tenné mérhetővé, és az elért eredményt díjazná.
Jelenleg ezen dolgoznak, azonban egyszersmind távolabbra is tekintenek, hiszen – ahogy Molnár Imre fogalmazott – saját példájukat felmutatva szeretnének hozzájárulni a boldog békeidők sokszínű amatőr úszóklubéletének feltámasztásához. Soraik közé olyan fiatal felnőtteket toboroznak, akiknek fontos érték az úszás és a közösségépítés, egyszóval – mint azt a nevük is hirdeti – az úszóbarátság.

(em.)