Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Fejlesztik_a_konyvtarat

Fejlesztik a könyvtárat

Százötvenezer forint értékben tabletekkel, újság-előfizetésekkel, valamint szépirodalmi könyvekkel gazdagodott az Arany János Általános Iskola és Gimnázium könyvtára, az intézmény ugyanis bekerült a Fáy András Alapítvány VII. Könyvhullám pályázatának száz nyertese közé. Mint a sikeres jelentkezést megíró Sípos Szilvia könyvtáros elmondta, egy megadott listáról lehetett kiválasztani azokat a köteteket, amelyekre az iskolának szüksége volt.
„Igyekeztünk a lehető leghasznosabban összeállítani a csomagot, a kötelező irodalmat felölelő hangoskönyveket és könyveket kértünk” – tette hozzá a könyvtáros. Az említettek mellett DVD-ket, az Élet és tudomány, valamint a Természet Világa magazinok egyéves előfizetését és egyenként háromszáz e-bookot, illetve előre feltöltött játékokat tartalmazó tableteket kapott az Arany.
Természetesen a diákok körében a három tablet aratta a legnagyobb sikert. Az okos digitális könyvolvasókat napi rendszerességgel használják a tanulók, és nem csupán játékra, hiszen az eszközökön olyan olvasmányok, köztük angol nyelvű irodalmi munkák is helyet kaptak, amelyek hagyományos kiadásban nem találhatók meg a könyvtárban.

(-os)