Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ovodasok_sporttalalkozoja

Óvodások sporttalálkozója

Egy délelőtt erejéig óvodások vették birtokba a Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpont műfüves pályáját, ahol a Hunniareg Budai Módszertani Központ, a hegyvidéki óvodák munkaközössége és a Hegyvidéki Szabadidősport Központ tizenötödik alkalommal rendezte meg az Óvodások sporttalálkozóját. A játékos versenyen a kerületi óvodák több mint háromszáz nagycsoportosa bizonyíthatta be ügyességét.
A csapatoknak tizenegy sorversenyt kellett teljesíteni, volt gátfutás bójára dobással, alagútátmászás, tizenegyesrúgás, karikába szökdelés, egyensúlyozás gömbös bottal, „okoska botocska” és akadályfutás, labdahajsza, kocsihúzás szlalomban, szöcskézés és karikába bújás. Valamennyi pályát úgy állították össze, hogy minél jobban megmozgassák a gyerekeket.
Fonti Krisztina alpolgármester lapunknak elmondta, hogy a kerületi óvodákban hangsúlyos szerepet kap az egészséges életmódra nevelés. Ennek fontos része a mindennapos mozgás, testedzés, ami elsősorban a különböző sporttevékenységek által valósítható meg. Szerinte jó példa erre az évenként megrendezett Óvodások sporttalálkozója, ami a felkészüléssel együtt alkalmat teremt a gyerekek mozgáskoordinációjának fejlesztésére, illetve állóképességük növelésére.
Hasonlóképpen vélekedtek az esemény főszervezői, Bálint Beáta munkaközösség-vezető és Kovács Zsuzsa szaktanácsadó. Ők úgy látják, hogy a sporttalálkozó nagyszerű kiegészítője az óvodákban folyó fejlesztőmunkának. Bár a verseny végén nem hirdettek győztest, valamennyi nagycsoportos érmet, a csapatok emléklapot kaptak, míg az óvodák különböző játszó- és sporteszközökkel gazdagodtak.

M.