Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Lomtalanítás a Hegyvidéken

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az FKF Zrt. Budapest XII. kerületében 2013. I. félévére időzítette a szokásos évi lakossági lomtalanítást.

A kerületen belül az egyes körzetekben különböző időpontokban kerül sor a lomok elszállítására. A kihelyezésre vonatkozó időpontokról az FKF Zrt. tájékoztató levelet küld a kerületi lakosoknak.

Fontos tudni, hogy az FKF Zrt. kizárólag a kikészítésre biztosított időpontot követő napon szállítja el a háztartásokban keletkező nagy darabos hulladékot (bútorok, háztartási gépek, ládák, dobozok stb.).

A lomtalanítás során tilos kihelyezni mindennapos háztartási hulladékot, építési törmeléket, szénport, földet, autóroncsot, gumiabroncsot, veszélyes hulladékot, zöldhulladékot.

A lomokat csak az FKF Zrt. által hivatalosan közölt napokon szabad kihelyezni!

Ezen időpontoktól eltérő kihelyezés esetén a Budapest Fővárosi Önkormányzat Közgyűlésének 61/2002. (X. 18.) számú rendelete alapján szabálysértési eljárás indítható.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a lomtalanítás időszakában a bűncselekmények (lopások, betörések, besurranó tolvajlások stb.) száma megnövekedhet, ezért fokozottan ügyeljenek értékeikre, lakásaik, házaik biztonságára. Így különösen fontos, hogy a lomok kihelyezése valóban csak az elszállítást megelőző napon történjen meg. (Bűncselekmény észlelése esetén hívja a 112-es segélyhívószámot vagy a kerületi rendőrkapitányságot a 457-5650-es, illetve a 457-5690-es, illegális közterület-foglalás esetén a Hegyvidéki Közterület-felügyelet munkatársait a 225-0147-es telefonszámon.)

Amennyiben a lomtalanítást érintő szakaszon útfelújítás, egyéb forgalomakadályozó kivitelezési munka zajlik, a lomokat a legközelebbi, közúti közlekedésre alkalmas, a lomtalanító gépjármű által megközelíthető helyre kell kihelyezni.

Veszélyes hulladékok átadására kizárólag az FKF Zrt. tájékoztatójában megjelölt napokon és helyszíneken van lehetőség.

Óvja környezetét, biztonságát, csak a kijelölt napon helyezze ki a lomokat!

Köszönjük együttműködését!

Hegyvidéki Önkormányzat

1126 Budapest, Böszörményi út 23–25.

Telefon: 224-5900

www.hegyvidek.hu, www.facebook.com/Hegyvidek