Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

instagram

Hegyvidéki hangulatképek az Instagramon

A hegyvidékiek körében is egyre népszerűbbek az okostelefonok, a fényképezésre és internetezésre egyaránt alkalmas készülékeket használók közül pedig mind többen rákattannak a világ egyik legkedveltebb fényképmegosztó alkalmazására, az Instagramra. Ezen mostantól érdemes lesz az önkormányzat által létrehozott, „hegyvidek” elnevezésű csatornát is követni, ahol a kerület utcáin, terein, parkjaiban, erdeiben megörökített, friss, izgalmas hangulat- és pillanatképekkel találkozhatunk. A fotókat mi, azaz a Hegyvidéken élők készítjük – az instagram@hegyvidek.hu címre beküldött érdekes fényképekkel frissül napról napra a virtuális album.

„Főként olyan tájképeket, életképeket várunk, amelyek arról szólnak, miért szeretünk itt élni” – mutatta be a csatorna fő profilját Névai Gábor. Az önkormányzat munkatársa kiemelte, hogy nem profi alkotásokra tartanak igényt. „Azt szeretnénk, ha a kerületi városrészek hangulatait, színeit, fényeit ragadnák meg az emberek a képeikben. Ha például valaki a Gesztenyés kertben, vagy a Normafánál sétál, és lát valami szépet, különlegeset, örökítse meg, és küldje el nekünk!” – biztatott mindenkit alkotásra az oldal tartalomgazdája.
Az Instagrammal élvezet a fényképszerkesztés: számtalan művészi hatású effektus közül lehet választani, ezekkel izgalmas és roppant egyszerű módon átalakíthatók a mobiltelefonnal készített fotók. A képek megosztása történhet az Instagramon belül, valamint több különböző közösségi hálózaton (például a Facebookon, Twitteren), továbbá e-mailben is. Az Instagram lényegében maga is egy közösségi hálózat, ugyanis a felhasználók tudják követni egymás történéseit, tetszésük jeléül „lájkolhatják” a megtekintett képeket, illetve hozzá is szólhatnak azokhoz. Az alkalmazás jelenleg iPhone-okra, valamint Android operációs rendszerrel működő telefonokra tölthető le.
A Facebook által felvásárolt Instagram világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend, felhasználóinak száma az év elején már elérte a 100 milliót. Naponta 40 millió új képpel gazdagodik a szolgáltatás.

sz.